Har plockat fram mina föräldrars pastamaskin, som innehöll både antika degklumpar och döda insekter. Är det nån som har tips på hur man håller apparaten ren? Kan man använda vatten?
boz196517 oktober 2010
Är det en enklare modell utan kullager och den INTE är tillverkad av aluminium så kan du maskindiska den, Annars är det handdisk som gäller är jag rädd. Aluminium ska aldrig maskindiskas eftersom maskindiskmedlet gör att aluminiumet korroderar (hade det varit järn hade jag sagt "rostar") och fäller ut aluminiumoxid som man vet är en av orsakerna till Alzheimers. Dessutom blir det svartgrått och skitfult. ;)
Peter_Stompare17 oktober 2010
tycker det känns mest som någon form av rostfri plåt. Är värdelös som mekaniker men jag tror att det är kullager i.
Någon diskmaskin äger jag inte ens, men kullager och sånt klarar av vanlig handdisk med diskmedel eller?
boz196517 oktober 2010
Är det kullager i så kan du ge den en försiktig handdisk, men sänk inte ner den i vattnet utan ge den en tvätt med ett par droppar diskmedel och våt borste. Undvik att skrubba på kullagren om de är blottade. Skölj i sakta rinnande vatten, så tror jag att det ska gå bra.
Roggan17 oktober 2010
Enligt instruktionsanvisningarna till min pastamaskin ska man absolut inte diska den. Bara använda en borste att rengöra med.
boz196517 oktober 2010
Skrivet av Roggan den 17 okt 2010
Enligt instruktionsanvisningarna till min pastamaskin ska man absolut inte diska den. Bara använda en borste att rengöra med.
Okej. Jag har alltid diskat min lite försiktigt, och den funkar som den ska. Men det kanske är olika från olika tillverkare...
cawn17 oktober 2010
I tvprogramet Niklas mat sa de oxå att man aldrig skulle diska pastamaskinen.Är väl ok om det är en maskin man använt regelbundet men om man har hittat insekter och dylikt måste det vara ok att diska den bara man låter den torka ordentligt innan man använder den så att det inte bildas degklumpar i maskinen.Sen kan man ju börja sköta den efter deras rekomendation att bara borsta av mjölet.
redd17 oktober 2010
Skrivet av cawn den 17 okt 2010
I tvprogramet Niklas mat sa de oxå att man aldrig skulle diska pastamaskinen.Är väl ok om det är en maskin man använt regelbundet men om man har hittat insekter och dylikt måste det vara ok att diska den bara man låter den torka ordentligt innan man använder den så att det inte bildas degklumpar i maskinen.Sen kan man ju börja sköta den efter deras rekomendation att bara borsta av mjölet.
Är det kullager så finns det risk att man inte kan få dom att torka ordentligt. Har varit med om det hänt på andra saker ;/
Rekomenderar att man gör en deg som man kör många gånger genom maskinen och sedan slänger helt enkelt.
Shoutoutloud17 oktober 2010
såg på trädgårdsfredag och de gjorde pasta ute i trädgården och då sa han att man aldrig skuklle diska den. kom inte ihåg vad han sa men jag tror man skulle borsta den och köra på lite mjlk i den. eller nåt. så att det inte skulle bli degklumpar kvar!
Har plockat fram mina föräldrars pastamaskin, som innehöll både antika degklumpar och döda insekter. Är det nån som har tips på hur man håller apparaten ren? Kan man använda vatten?
Är det en enklare modell utan kullager och den INTE är tillverkad av aluminium så kan du maskindiska den, Annars är det handdisk som gäller är jag rädd. Aluminium ska aldrig maskindiskas eftersom maskindiskmedlet gör att aluminiumet korroderar (hade det varit järn hade jag sagt "rostar") och fäller ut aluminiumoxid som man vet är en av orsakerna till Alzheimers. Dessutom blir det svartgrått och skitfult. ;)
tycker det känns mest som någon form av rostfri plåt. Är värdelös som mekaniker men jag tror att det är kullager i.
Någon diskmaskin äger jag inte ens, men kullager och sånt klarar av vanlig handdisk med diskmedel eller?
Är det kullager i så kan du ge den en försiktig handdisk, men sänk inte ner den i vattnet utan ge den en tvätt med ett par droppar diskmedel och våt borste. Undvik att skrubba på kullagren om de är blottade. Skölj i sakta rinnande vatten, så tror jag att det ska gå bra.
Enligt instruktionsanvisningarna till min pastamaskin ska man absolut inte diska den. Bara använda en borste att rengöra med.
Enligt instruktionsanvisningarna till min pastamaskin ska man absolut inte diska den. Bara använda en borste att rengöra med.
Okej. Jag har alltid diskat min lite försiktigt, och den funkar som den ska. Men det kanske är olika från olika tillverkare...
I tvprogramet Niklas mat sa de oxå att man aldrig skulle diska pastamaskinen.Är väl ok om det är en maskin man använt regelbundet men om man har hittat insekter och dylikt måste det vara ok att diska den bara man låter den torka ordentligt innan man använder den så att det inte bildas degklumpar i maskinen.Sen kan man ju börja sköta den efter deras rekomendation att bara borsta av mjölet.
I tvprogramet Niklas mat sa de oxå att man aldrig skulle diska pastamaskinen.Är väl ok om det är en maskin man använt regelbundet men om man har hittat insekter och dylikt måste det vara ok att diska den bara man låter den torka ordentligt innan man använder den så att det inte bildas degklumpar i maskinen.Sen kan man ju börja sköta den efter deras rekomendation att bara borsta av mjölet.
Är det kullager så finns det risk att man inte kan få dom att torka ordentligt. Har varit med om det hänt på andra saker ;/
Rekomenderar att man gör en deg som man kör många gånger genom maskinen och sedan slänger helt enkelt.
såg på trädgårdsfredag och de gjorde pasta ute i trädgården och då sa han att man aldrig skuklle diska den. kom inte ihåg vad han sa men jag tror man skulle borsta den och köra på lite mjlk i den. eller nåt. så att det inte skulle bli degklumpar kvar!