Hjälp när jag river choklad blir det statiskt och får det över hela köket(lite överdrivet men..).Har någon tips om hur man gör detta snyggt ???
tomospj10 mars 2011
Skrivet av Kurisutina den 10 mar 2011
Hjälp när jag river choklad blir det statiskt och får det över hela köket(lite överdrivet men..).Har någon tips om hur man gör detta snyggt ???
Ingen aning. Men om du gör det i diskhon så blir det åtminstone mindre kladd....
charliegrl10 mars 2011
Rivaren i matberedare? (slutet system)
amoz10 mars 2011
Jag använder ett pyttelitet rivjärn och tycker då att det håller sig där det ska.
Amika10 mars 2011
Bra fråga... Jag har precis samma problem! Till slut blir jag skitarg och hackar skiten istället! *skrattar*
sikaal10 mars 2011
Jag sätter rivjärnet i ett rätt stort fat med ordentlig kant, river, det brukar stanna i fat/skålen. Väntar några minuter,sedan knackar jag på rivjärnet med en metall kniv/sked och det brukar rasa av allt ihop, jag vet inte om det är att jag väntar men det statiska brukar ha gett sig!
DoctorWho10 mars 2011
Skrivet av amoz den 10 mar 2011
Jag använder ett pyttelitet rivjärn och tycker då att det håller sig där det ska.
Jag gör på samma sätt och det fungerar jättebra.
The_mama97mia10 mars 2011
Bäst resultat får man med riktigt kall choklad, lägg den i frysen en stund innan till o med...
Metbacksfru26 mars 2011
Chokladen ska vara riktigt kall, och sedan använder jag mig av IKEA's "rivburk". Köpte dessa burkar i 2-pack med rivlock, ett grovt o ett fint + ett förvaringslock, för en billig peng. Funkar skitbra att riva choklad i (och jag gör det ofta då jag använder mkt sånt i mat o bak)...
Numera verkar den endast finnas i 1-pack (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50153180) men den är värd sitt pris tycker jag! (Y)
Imber26 mars 2011
Det finns käcka förvaringsburkar med rivlock, olika grovlekar på rivytan. tror att den jag sett kom från IKEA. Annars finns mycket roligt på "Bagaren och kocken" En mycket farlig sida för fattiga amatörkockar{embarrassed}
Buspippi26 mars 2011
Bra fråga brukar ha samma problem själv men nästa gång ska jag helt klart testa några av dessa tips för att slippa kladd och irritation. :)
redd26 mars 2011
Statisk elektricitet blir man lätt av genom.
a) röra det laddade objektet och ta på jorden i ett uttag (metallsakerna som gör att man inte kan använda gamla kontakter i nya uttag.
b) Samma som ovan men röra ett element istället. Är inte säker på att lagen kräver det men det känns som ett rimligt antagande, hur som helst är dom för dom nästan alltid jordade.
Hjälp när jag river choklad blir det statiskt och får det över hela köket(lite överdrivet men..).Har någon tips om hur man gör detta snyggt ???
Hjälp när jag river choklad blir det statiskt och får det över hela köket(lite överdrivet men..).Har någon tips om hur man gör detta snyggt ???
Ingen aning. Men om du gör det i diskhon så blir det åtminstone mindre kladd....
Rivaren i matberedare? (slutet system)
Jag använder ett pyttelitet rivjärn och tycker då att det håller sig där det ska.
Bra fråga... Jag har precis samma problem! Till slut blir jag skitarg och hackar skiten istället! *skrattar*
Jag sätter rivjärnet i ett rätt stort fat med ordentlig kant, river, det brukar stanna i fat/skålen. Väntar några minuter,sedan knackar jag på rivjärnet med en metall kniv/sked och det brukar rasa av allt ihop, jag vet inte om det är att jag väntar men det statiska brukar ha gett sig!
Jag använder ett pyttelitet rivjärn och tycker då att det håller sig där det ska.
Jag gör på samma sätt och det fungerar jättebra.
Bäst resultat får man med riktigt kall choklad, lägg den i frysen en stund innan till o med...
Chokladen ska vara riktigt kall, och sedan använder jag mig av IKEA's "rivburk". Köpte dessa burkar i 2-pack med rivlock, ett grovt o ett fint + ett förvaringslock, för en billig peng. Funkar skitbra att riva choklad i (och jag gör det ofta då jag använder mkt sånt i mat o bak)...
Numera verkar den endast finnas i 1-pack (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50153180) men den är värd sitt pris tycker jag! (Y)
Det finns käcka förvaringsburkar med rivlock, olika grovlekar på rivytan. tror att den jag sett kom från IKEA. Annars finns mycket roligt på "Bagaren och kocken" En mycket farlig sida för fattiga amatörkockar{embarrassed}
Bra fråga brukar ha samma problem själv men nästa gång ska jag helt klart testa några av dessa tips för att slippa kladd och irritation. :)
Statisk elektricitet blir man lätt av genom.
a) röra det laddade objektet och ta på jorden i ett uttag (metallsakerna som gör att man inte kan använda gamla kontakter i nya uttag.
b) Samma som ovan men röra ett element istället. Är inte säker på att lagen kräver det men det känns som ett rimligt antagande, hur som helst är dom för dom nästan alltid jordade.