Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

salpeterersättning?

  • Eery 18 december 2010

    Hej! Håller på att koka rullsylta och upptäckte precis att det ska vara salpeter i saltlaken som eländet ska ligga till sig i efteråt. Det har jag såklart inte hemma{doh} Är det nån som vet vad man kan ersätta den med?

  • chrisq 18 december 2010

    (Y)jag har aldrig haft salpeter i saltlaken bara kryddor

  • Kica 18 december 2010

    är inte det bara för att det ska hålla längre ? då borde man kunna skippa den isåfall... har för mig att vi hade det när vi gjorde korv och det var för hållbarheten.. men kanske bäst att kolla upp det nogrannare först eller om nån annan vet mer noga än jag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.