Hej! Håller på att koka rullsylta och upptäckte precis att det ska vara salpeter i saltlaken som eländet ska ligga till sig i efteråt. Det har jag såklart inte hemma{doh} Är det nån som vet vad man kan ersätta den med?
chrisq18 december 2010
(Y)jag har aldrig haft salpeter i saltlaken bara kryddor
Kica18 december 2010
är inte det bara för att det ska hålla längre ? då borde man kunna skippa den isåfall... har för mig att vi hade det när vi gjorde korv och det var för hållbarheten.. men kanske bäst att kolla upp det nogrannare först eller om nån annan vet mer noga än jag.
Hej! Håller på att koka rullsylta och upptäckte precis att det ska vara salpeter i saltlaken som eländet ska ligga till sig i efteråt. Det har jag såklart inte hemma{doh} Är det nån som vet vad man kan ersätta den med?
(Y)jag har aldrig haft salpeter i saltlaken bara kryddor
är inte det bara för att det ska hålla längre ? då borde man kunna skippa den isåfall... har för mig att vi hade det när vi gjorde korv och det var för hållbarheten.. men kanske bäst att kolla upp det nogrannare först eller om nån annan vet mer noga än jag.