Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Såsen blev lös?

  • 2 augusti 2001

    Igår gjorde jag en halvimproviserad sås där jag mixade gräddfil, fetaost och lite basilikablad. Alla ganska fasta ingredienser.Men när jag mixade den blev den som mjölk?!Dock stelnade den lite efter en stund i kylen.Vad beror det på?

  • 2 augusti 2001

    Förmodligen på att vasslen i gräddfilen fällde ut. Mat är ju mycket kemi och syrorna i filen och fetan kan också ha reagerat med varandra. Se till att fetaosten är helt fri från vätska och anvånd hellre crème fraiche!

  • 4 augusti 2001

    HejEtt litet tips om du vill göra en sås med fetasmält försiktigt feta i en kastrull blanda sedan i efter smak höns el grönsaks fond (el buljong)slå sedan på grädde eller om man vill crem fraich den lätta som är kokbar.Blir en underbar sås, Ha ganska rikligt med feta. Gott till kött,kyckling ja nästan.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.