Igår gjorde jag en halvimproviserad sås där jag mixade gräddfil, fetaost och lite basilikablad. Alla ganska fasta ingredienser.Men när jag mixade den blev den som mjölk?!Dock stelnade den lite efter en stund i kylen.Vad beror det på?
2 augusti 2001
Förmodligen på att vasslen i gräddfilen fällde ut. Mat är ju mycket kemi och syrorna i filen och fetan kan också ha reagerat med varandra. Se till att fetaosten är helt fri från vätska och anvånd hellre crème fraiche!
4 augusti 2001
HejEtt litet tips om du vill göra en sås med fetasmält försiktigt feta i en kastrull blanda sedan i efter smak höns el grönsaks fond (el buljong)slå sedan på grädde eller om man vill crem fraich den lätta som är kokbar.Blir en underbar sås, Ha ganska rikligt med feta. Gott till kött,kyckling ja nästan.
Igår gjorde jag en halvimproviserad sås där jag mixade gräddfil, fetaost och lite basilikablad. Alla ganska fasta ingredienser.Men när jag mixade den blev den som mjölk?!Dock stelnade den lite efter en stund i kylen.Vad beror det på?
Förmodligen på att vasslen i gräddfilen fällde ut. Mat är ju mycket kemi och syrorna i filen och fetan kan också ha reagerat med varandra. Se till att fetaosten är helt fri från vätska och anvånd hellre crème fraiche!
HejEtt litet tips om du vill göra en sås med fetasmält försiktigt feta i en kastrull blanda sedan i efter smak höns el grönsaks fond (el buljong)slå sedan på grädde eller om man vill crem fraich den lätta som är kokbar.Blir en underbar sås, Ha ganska rikligt med feta. Gott till kött,kyckling ja nästan.