Hej,Är det någon som har ett bra rescept hur man tillagar duva? tillbehör?hade tänkt mig kantareller och vinbärsgele ?
21 september 2000
Fylld duva - 4 personer 4 duvorsalt och pepparmatfett till stekninghönsbuljong (tärning)1 hg köttfärs1 hg magert fläsk, finhackat1 dl hackade champinjoner eller skogssvamp1 gul lök, finhackad3-4 dl gräddeev. mjöl till redningPlocka och ansa duvorna. Torka ur dem med hushållspapper. Blanda ihop färsens ingredienser och krydda. Fördela färsen i duvorna och bind sedan upp dem. Salta och peppra fåglarna och bryn i gryta till en vacker färg. Tänk på att inte använda för starkvärme då duvorna lätt blir sega.Späd med hönsbuljong och eventuellt lite vin och brässera under lock cirka 40 min. Häll därefter över stekskyn i en kastrull medan du håller fåglarna varma i grytan. Tillsätt grädde och eventuellt lite mjöl till redning. Vill man ha en fylligare sås låt stekskyn och grädden reducera tills konsistensen blir lagom. Krydda om så behövs.Servera med nyupptagna potatis, kantareller och gärna lite rönnbärsgelé!
Hej,Är det någon som har ett bra rescept hur man tillagar duva? tillbehör?hade tänkt mig kantareller och vinbärsgele ?
Fylld duva - 4 personer 4 duvorsalt och pepparmatfett till stekninghönsbuljong (tärning)1 hg köttfärs1 hg magert fläsk, finhackat1 dl hackade champinjoner eller skogssvamp1 gul lök, finhackad3-4 dl gräddeev. mjöl till redningPlocka och ansa duvorna. Torka ur dem med hushållspapper. Blanda ihop färsens ingredienser och krydda. Fördela färsen i duvorna och bind sedan upp dem. Salta och peppra fåglarna och bryn i gryta till en vacker färg. Tänk på att inte använda för starkvärme då duvorna lätt blir sega.Späd med hönsbuljong och eventuellt lite vin och brässera under lock cirka 40 min. Häll därefter över stekskyn i en kastrull medan du håller fåglarna varma i grytan. Tillsätt grädde och eventuellt lite mjöl till redning. Vill man ha en fylligare sås låt stekskyn och grädden reducera tills konsistensen blir lagom. Krydda om så behövs.Servera med nyupptagna potatis, kantareller och gärna lite rönnbärsgelé!