Har ni tänk på att vissa varor kan förändras till det sämre vid te. x kokning eller annat tillfälle ? Har ni råkat ut för det och vad gör ni åt det för att "dölja" det ?
Ta Falukorv som exempel : Den smakar fläsk när den har varit frusen. - Då äter men den färsk istället.
Eller lätt- Creme fraiche. Den kan bli "sur" när man kokar den.- Tillsätt mera salt
Hobby-kokken24 april 2009
Troligtvis rätt - men man kan ju också välja råvarer som står sig under tillagningen. Problemet är att tillsatserna i dessa halv-kemiska produkter inte tål värmen därför ändras smaken. Go slow - använd bas råvaror istället - och njut en bättre smak
kockenamatoren24 april 2009
Skrivet av crollan den 22 apr 2009
Har ni tänk på att vissa varor kan förändras till det sämre vid te. x kokning eller annat tillfälle ? Har ni råkat ut för det och vad gör ni åt det för att "dölja" det ?
Ta Falukorv som exempel : Den smakar fläsk när den har varit frusen. - Då äter men den färsk istället.
Eller lätt- Creme fraiche. Den kan bli "sur" när man kokar den.- Tillsätt mera salt
-Hur länge har den "FALUKORVEN" legat i frysen?? Fettet börjar härskna typ efter en månad saktliga... Kanske du ska köpa ett annat märke och med mer "Kötthalt"... Kokar du falukorven?
Lotten_J24 april 2009
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
kockenamatoren24 april 2009
Skrivet av Lotten_J den 24 apr 2009
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
-ja det lät ju mystiskt, stekte oxå strömming igår tyckte oxå att fisken minskade ovanligt mycket... Men den försvann inte helt *skratt*, misstänker att det har någon process sker med fettet i fisken, kanske påverkas strukturen om inte fisken fileas i tid och kommer snabbt till islåda??
Gnurf24 april 2009
Du var förkyld...å märkte inte på lukten att det var Surströmmingsfiléer du råkat panera. Easy Question...nått annat Lottis vill ha förklarat kanske!?? :)
Skrivet av Lotten_J den 24 apr 2009
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
Okänd24 april 2009
Det är ju det jag sagt, det är kört med Östersjön!
Nu smälter strömmingen också.
Lotten_J24 april 2009
Ha ha tänk att inte ens gnurfen vet.....nädu nån surströmming var det inte och så galen är jag inte att jag panerar surströmming.....Om fisken skulle ha minskat i storlek är ju en sak men att hela jäkla fisken försvann om intet.....
Skrivet av Gnurf den 24 apr 2009
Du var förkyld...å märkte inte på lukten att det var Surströmmingsfiléer du råkat panera. Easy Question...nått annat Lottis vill ha förklarat kanske!?? :)
Skrivet av Lotten_J den 24 apr 2009
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
Lotten_J24 april 2009
Som jag skrev till Gnurfen...Hela fisken försvann, fanns inte en gnutta kvar i stekpannan :o Tur jag hade vittne till detta
Skrivet av lilldrulen den 24 apr 2009
Skrivet av Lotten_J den 24 apr 2009
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
-ja det lät ju mystiskt, stekte oxå strömming igår tyckte oxå att fisken minskade ovanligt mycket... Men den försvann inte helt *skratt*, misstänker att det har någon process sker med fettet i fisken, kanske påverkas strukturen om inte fisken fileas i tid och kommer snabbt till islåda??
Gnurf24 april 2009
http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
systeryster24 april 2009
Skumt! Måste vara ovanligt fet strömming som bara smälter bort.:o
Babzan24 april 2009
Städade ur skafferiet häromdagen, vilket jag inte gjort sen dec-08,måste jag lite skamset erkänna:o
Till min förvåning hittade jag en köpt, inplastat sockerkaka längst in bakom alla påsar och sirapsburkar. Datumet visade bäst före 081221 men konstigt nog verkade den hur fräsch som helst och inget synligt mögel.
Skumt va? Ville inte öppna och känna efter hur den luktade men jag tycke nog att den vid det här laget borde ha varit ganska grön ....
Har ni tänk på att vissa varor kan förändras till det sämre vid te. x kokning eller annat tillfälle ? Har ni råkat ut för det och vad gör ni åt det för att "dölja" det ?
Ta Falukorv som exempel : Den smakar fläsk när den har varit frusen. - Då äter men den färsk istället.
Eller lätt- Creme fraiche. Den kan bli "sur" när man kokar den.- Tillsätt mera salt
Troligtvis rätt - men man kan ju också välja råvarer som står sig under tillagningen. Problemet är att tillsatserna i dessa halv-kemiska produkter inte tål värmen därför ändras smaken. Go slow - använd bas råvaror istället - och njut en bättre smak
Har ni tänk på att vissa varor kan förändras till det sämre vid te. x kokning eller annat tillfälle ? Har ni råkat ut för det och vad gör ni åt det för att "dölja" det ?
Ta Falukorv som exempel : Den smakar fläsk när den har varit frusen. - Då äter men den färsk istället.
Eller lätt- Creme fraiche. Den kan bli "sur" när man kokar den.- Tillsätt mera salt
-Hur länge har den "FALUKORVEN" legat i frysen?? Fettet börjar härskna typ efter en månad saktliga... Kanske du ska köpa ett annat märke och med mer "Kötthalt"... Kokar du falukorven?
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
-ja det lät ju mystiskt, stekte oxå strömming igår tyckte oxå att fisken minskade ovanligt mycket... Men den försvann inte helt *skratt*, misstänker att det har någon process sker med fettet i fisken, kanske påverkas strukturen om inte fisken fileas i tid och kommer snabbt till islåda??
Du var förkyld...å märkte inte på lukten att det var Surströmmingsfiléer du råkat panera. Easy Question...nått annat Lottis vill ha förklarat kanske!?? :)
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
Det är ju det jag sagt, det är kört med Östersjön!
Nu smälter strömmingen också.
Ha ha tänk att inte ens gnurfen vet.....nädu nån surströmming var det inte och så galen är jag inte att jag panerar surströmming.....Om fisken skulle ha minskat i storlek är ju en sak men att hela jäkla fisken försvann om intet.....
Du var förkyld...å märkte inte på lukten att det var Surströmmingsfiléer du råkat panera. Easy Question...nått annat Lottis vill ha förklarat kanske!?? :)
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
Som jag skrev till Gnurfen...Hela fisken försvann, fanns inte en gnutta kvar i stekpannan :o Tur jag hade vittne till detta
Kan någon förklara detta? För kanske tio år sedan skulle jag steka strömmingsfileér som jag panerade så fint. Lägger dessa i stekpannan som vanligt, som jag alltid har gjort. Det var nämligen inte första gången jag tillagade sådan mat. Jag hade inte mer än lagt ner dessa och ser hur alla fiskfiléerna liksom bara smälter bort, de liksom försvann och kvar i pannan fanns.....ingenting!!! Jag ropar dit min sambo och säger att han måste stå här och kolla då jag sätter ner omgång 2 med fisk och han tror ju jag är tokig men så står vi båda två och ser samma sak.....fisken försvinner!!!! Är det nån som kan ha någon förklaring på detta?
-ja det lät ju mystiskt, stekte oxå strömming igår tyckte oxå att fisken minskade ovanligt mycket... Men den försvann inte helt *skratt*, misstänker att det har någon process sker med fettet i fisken, kanske påverkas strukturen om inte fisken fileas i tid och kommer snabbt till islåda??
http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
Skumt! Måste vara ovanligt fet strömming som bara smälter bort.:o
Städade ur skafferiet häromdagen, vilket jag inte gjort sen dec-08,måste jag lite skamset erkänna:o
Till min förvåning hittade jag en köpt, inplastat sockerkaka längst in bakom alla påsar och sirapsburkar. Datumet visade bäst före 081221 men konstigt nog verkade den hur fräsch som helst och inget synligt mögel.
Skumt va? Ville inte öppna och känna efter hur den luktade men jag tycke nog att den vid det här laget borde ha varit ganska grön ....