Skulle vilja ha förslag på rätter man lagar gemensamt vid bordet. Gillar rätter där alla sitter vid bordet och pysslar med sin egen mat, typ fondue eller liknande.
asamariah22 januari 2012
Raclette?
Dintan22 januari 2012
Fondue, Raclette och Sukiyaki har jag kommit på men det måste finnas många flera.
The_mama97mia22 januari 2012
Raclette! Man smälter racletteost i små pannor, kan ev grilla saker på toppen av grillenmed, serverar med kokt potatis, små cornichons och gul lök.
Fondue som du själv nämner är ju också jättegott och mysigt.
The_mama97mia22 januari 2012
Haha, alla har samma tanke.
Det slog mig en sak till, förr fanns typ stående bordsgrill, som roterade, då kunde man sitta o mecka sitt egna grillspett o sen sköta sin egen grillning liksom.
Amika22 januari 2012
Det här är en rätt som är mycket social och lite speciell. Man lagar den dock inte vid bordet.
Men det sociala kravet uppfyller den. :)
Jag har en steksten vi använder ibland. Fungerar ungefär som raclette dvs man steker sitt kött på stenen och har såser och olika tillbehör. Stenen förvärms i ugnen länge innan gästerna kommer.
När vi äter raclette brukar jag göra en egen variant med fläskfilé, starka korvar, grönsaker, ost och potatisgratäng till.
Linna53 februari 2012
Tacos? visst, man får göra färdigt färsen/kycklingen eller vad man nu vill ha, men annars sitter ju alla och pillar med sin egen mat vid bordet...
NatalieO3 februari 2012
Jag skulle också skriva tacos, eller tortilla! Tycker det är en jättetrevlig och social maträtt, och jättegott! Man kan variera den på många sätt, man kan göra listan med tillbehör mycket lång och det är typisk en sådan rätt där man sitter länge, plockar med maten och har trevliga samtalsstunder.
smoothieking3 februari 2012
Kanske skaldjur, som till exempel kräftor, krabba, hummer eller räkor? Vi brukar hälla upp räkor i en skål, så kan var och en skala dem och göra sin egen räkmacka vi bordet :) Tillbehör kan vara bröd, salladsblad, majonäs, dill, kokt skivat ägg osv. Kladdigt men roligt!
knyppeltanten3 februari 2012
Fondue,som var poppis på 70-talet? Antingen med olja eller buljong som man doppar sina köttbitar i. Eller ostfondue. Jag måste nog leta rätt på fonduegrytan känner jag :-)
Skulle vilja ha förslag på rätter man lagar gemensamt vid bordet. Gillar rätter där alla sitter vid bordet och pysslar med sin egen mat, typ fondue eller liknande.
Raclette?
Fondue, Raclette och Sukiyaki har jag kommit på men det måste finnas många flera.
Raclette! Man smälter racletteost i små pannor, kan ev grilla saker på toppen av grillenmed, serverar med kokt potatis, små cornichons och gul lök.
Fondue som du själv nämner är ju också jättegott och mysigt.
Haha, alla har samma tanke.
Det slog mig en sak till, förr fanns typ stående bordsgrill, som roterade, då kunde man sitta o mecka sitt egna grillspett o sen sköta sin egen grillning liksom.
Det här är en rätt som är mycket social och lite speciell. Man lagar den dock inte vid bordet.
Men det sociala kravet uppfyller den. :)
Kycklinggryta med Ugali och spenatröra
Jag har en steksten vi använder ibland. Fungerar ungefär som raclette dvs man steker sitt kött på stenen och har såser och olika tillbehör. Stenen förvärms i ugnen länge innan gästerna kommer.
När vi äter raclette brukar jag göra en egen variant med fläskfilé, starka korvar, grönsaker, ost och potatisgratäng till.
Tacos? visst, man får göra färdigt färsen/kycklingen eller vad man nu vill ha, men annars sitter ju alla och pillar med sin egen mat vid bordet...
Jag skulle också skriva tacos, eller tortilla! Tycker det är en jättetrevlig och social maträtt, och jättegott! Man kan variera den på många sätt, man kan göra listan med tillbehör mycket lång och det är typisk en sådan rätt där man sitter länge, plockar med maten och har trevliga samtalsstunder.
Kanske skaldjur, som till exempel kräftor, krabba, hummer eller räkor? Vi brukar hälla upp räkor i en skål, så kan var och en skala dem och göra sin egen räkmacka vi bordet :) Tillbehör kan vara bröd, salladsblad, majonäs, dill, kokt skivat ägg osv. Kladdigt men roligt!
Fondue,som var poppis på 70-talet? Antingen med olja eller buljong som man doppar sina köttbitar i. Eller ostfondue. Jag måste nog leta rätt på fonduegrytan känner jag :-)
Sushi :) Jag har några recept i min kokbok.