Jag har precis köpt en digital termometer. Vilken temperatur skall fisk ha för att pli perfekt - krämig och god?
20 februari 2001
Funkar det verkligen med stektermometer på fisk? Jag brukar använda den till kött men har aldrig provat på fisk.
21 februari 2001
Det går utmärkt att använda stektermometer till fisk. Det bör dock vara en digital variant, av två skäl. Ett, den är mycket smalare och förstör inte fiskköttet. Två, fisk är otroligt temperaturkänsligt. Skillnaden mellan perfekt och överstekt skiljer bara någon grad, kan vara svårt att urskilja med en vanlig skinktermometer.
Jag har precis köpt en digital termometer. Vilken temperatur skall fisk ha för att pli perfekt - krämig och god?
Funkar det verkligen med stektermometer på fisk? Jag brukar använda den till kött men har aldrig provat på fisk.
Det går utmärkt att använda stektermometer till fisk. Det bör dock vara en digital variant, av två skäl. Ett, den är mycket smalare och förstör inte fiskköttet. Två, fisk är otroligt temperaturkänsligt. Skillnaden mellan perfekt och överstekt skiljer bara någon grad, kan vara svårt att urskilja med en vanlig skinktermometer.