Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

stenungsbakning

  • 12 november 2000

    Jag skall få baka i en stenugn och undrar om någon har ett recept till något gott bröd.

  • 16 november 2000

    Här är ett riktigt Stenugnsbröd!10 l vatten eller fläskspad1 kkp kummin1 liten kkp salt2 hg jäst3 kkp sirap3 - 4 hg matfett (skall uteslutas om man använder fläskspad)rågsikt med lite vetemjöl till en fast deg.: Vatten eller fläskspad samt kummin och salt kokas upp och slås över mjölet, som röres till en fast deg. Den täcks över och får stå omkring 8 timmar eller över natten. Jästen röres nu i och degen får sedan jäsa i 6 - 8 timmar. Sirap ochmatfett hälles i och degen arbetas väl itråget. Vid behov tages mer mjöl. Degenfår ytterligare jäsa upp på bakbordet och bakas till runda kakor. Dessa får så jäsa upp och gräddas i stenugn omkring 1 timma. 20 goda kakor blir det av denna sats.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.