Recept på sushi önskas eller annan japansk god mat.Tack på förhand! /Sandra
2 augusti 2000
Prova att strö över sesamfrön över din gurkfyllning.Jag tycker bäst om avocado, krabba och lite majonnäs.Md
3 augusti 2000
Min favorit är omelettsushi.Vispa ihop 2 ägg och 2 msk vatten. Värm upp en liten panna, häll i smeten och vispa hela tiden. Häll upp den på ett fat och packa den ganska hårt eller pressa den i en bambumatta. Skär i lagom stora bitar och fäst på risklumpen med hjälp av nori.
4 augusti 2000
Osakakyckling (4 pers)250 g kycklingbröst1 liten morot1 dm purjolök1 stjälk blekselleri1/2 röd paprika1/2 grön paprika4 msk olja2 tsk mixad vitlök & ingefära4 msk soja3 msk torr sherry200 g böngroddarSkär kycklingen och grönsakerna i strimlor. Hetta upp hälften av oljan med vitlöksmixen i en wok. Fräs kycklinegn, tillsätt grönskaerna och fräs en sund. Häll på restan av oljan och sojan.Tillsätt sherryn, krydda. Garnera med koriander, servera med japanskt ris och groddarna.
4 augusti 2000
Yakitorisås/marinad att marinera kyckling i.2 kycklingvingar3 dl soja2 dl sake1/2 dl mirin1/2 dl sockerStek kycklingvingarna kraftigt utan att de bränns. Blanda övriga ingred. i en kastrull och lägg ner kycklingen. Låt småputtra till endast 3 dl återstår. Sila och svalna. Håller bra i kylskåp.
Recept på sushi önskas eller annan japansk god mat.Tack på förhand! /Sandra
Prova att strö över sesamfrön över din gurkfyllning.Jag tycker bäst om avocado, krabba och lite majonnäs.Md
Min favorit är omelettsushi.Vispa ihop 2 ägg och 2 msk vatten. Värm upp en liten panna, häll i smeten och vispa hela tiden. Häll upp den på ett fat och packa den ganska hårt eller pressa den i en bambumatta. Skär i lagom stora bitar och fäst på risklumpen med hjälp av nori.
Osakakyckling (4 pers)250 g kycklingbröst1 liten morot1 dm purjolök1 stjälk blekselleri1/2 röd paprika1/2 grön paprika4 msk olja2 tsk mixad vitlök & ingefära4 msk soja3 msk torr sherry200 g böngroddarSkär kycklingen och grönsakerna i strimlor. Hetta upp hälften av oljan med vitlöksmixen i en wok. Fräs kycklinegn, tillsätt grönskaerna och fräs en sund. Häll på restan av oljan och sojan.Tillsätt sherryn, krydda. Garnera med koriander, servera med japanskt ris och groddarna.
Yakitorisås/marinad att marinera kyckling i.2 kycklingvingar3 dl soja2 dl sake1/2 dl mirin1/2 dl sockerStek kycklingvingarna kraftigt utan att de bränns. Blanda övriga ingred. i en kastrull och lägg ner kycklingen. Låt småputtra till endast 3 dl återstår. Sila och svalna. Håller bra i kylskåp.