Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på hushållsassistent!

 • Eleenn 25 april 2012

  Vi ska köpa en ny hushållsassistent, vi funderar på en KitchenAid men man blir lite tveksam till och från av alla olika recensioner. Är den värd att köpa eller är den bara mest "fin att titta på"? Eller ni kanske har någon annan som ni rekomenderar?

 • Forsen 25 april 2012

  Min 20 år gamla Bosch gick sönder för ett par veckor sedan,och efter mycket funderande så blev det en Ankarsrum Assistent. Jag bakar mycket matbröd och den klarade största degen så det avgjorde saken för min del. Det följde även med en del tillbehör, köttkvarn, krovhorn, extra vispskål och dubbelvispar. Jag har hunnit bakat en del och och gjort lammkorv med hjälp av köttkvarn och korvhornet, allt med bra betyg av familjen {eat}. Det fanns många andra tillbehör att köpa till efter behov. Hoppas nu bara att den håller lika länge som min gamla!

 • phoebe_pii 26 april 2012

  Går själv i samma tankar, funderade på en KitchenAid. Men jag har nu hört att när man knådar degar så åker degen upp och in i själva maskinen men att den är kan annars vara kanon!

  Väntar med spänning på vilka tips det kan komma in och ska under tiden kolla in vad Ankarsrum är för något. :-)

 • Eleenn 15 september 2012

  Vi köpte en kitchen aid i våras och vi är suprnöjda! Vi var lite tveksamma om den skulle vara för klen men den har klarat allt! Jag tror jag inte har använt elvispen en ända gång sen vi köpte kitchen aiden:)

 • Tussilago_Flikkan 15 september 2012

  Jag har en Kitchenaid sen 7 år tillbaka och är jättenöjd.. Den klarar dock bara av jäsdegar på max 5dl degspad, blir inte lika bra resultat med större degar tycker jag.
  Bakar man mycket jäsdegar hade jag satsat på en rejäl assistent typ ankarsum.

  http://bagarenochkocken.se/ankarsrum-assistent-original

 • lottafroberg 15 september 2012

  Jag har en KA. Är supernöjd, men om du tänker baka större jäsdegar är tyvärr skålen för liten. Annars finns det massor av tillbehör att köpa till.

 • jas65 16 september 2012

  Knåda degen själv eller be någon annan att göra det och gör Ruth avdrag:)

 • jojjeahl 17 september 2012

  Har själv en electrolux (ankarum) kan inte rekomendera. Köpte en bosch mum8 och är mycket nöjd med boschen...

 • celice 21 september 2012

  Jag har en bosch som jag köpte 1975 med den stora skålen 7 liter och den går perfekt, har även en kitchen aid, jag använder bosch till dom stora baken och kitchen aid till dom mindre baken, tycker att båda är perfekta.
  Jag köpte min bosch för 900 kr och den har verkligen fått arbetar, är det en maskin du skall ha till stora bak mest skulle jag inte köpa kitchen aid den har för liten skål och har inte en lika kraftig motor

 • ewax 23 september 2012

  Jag har en Ankarsrum sedan 29 år tillbaka. Den är fantastisk! Önskar bara att den ville gå sönder någon gång så jag får köpa en ny snygg i knallig färg =)

  Lycka till!

 • svengelsk 23 september 2012

  Sedan jag börjat baka surdegsbröd tycker jag inte att min fyrtioåriga Kenwood räcker till och har sett att Ankarsrum finns att köpa här i England. Nu är vi bara två personer i hushållet och jag undrar om den också fungerar bra med mindre kvantiteter.
  Kan man t.ex göra kakor där man rör ihop smör och socker och sedan tillsätter ägg? Det är ett vanligt tillvägagångssätt i Engelska recept.

 • jonnaelsebeth 23 september 2012

  köb en Kenwood Major (chefen er för liten)den räcker til både surdeg och alt annat klare av 2-3 l degspad.
  fås med mycket tillbehör(Y)

 • boklunden 24 september 2012

  Köpte en ankarum får ett par år sedan och är supernöjd. Den klarar av stora degar och jag använder även den till att strimmla grönsaker med. Den klarar även mindre degar utan problem. Den är ju dock inte lika snygg som en kitchen aid. Men Ankarum har flera roliga färger att välja på.

 • annaialvik 24 september 2012

  Hej!

  Har inte läst alla inlägg, men tänkte ändå tipsa om en betydligt bättre OCH snyggare assistent. Nämligen Assistent. Googla så får du se den som vinnare av bäst i test osv. Den är svensktillverkad, har inte så otroligt många tillbehör man måste köpa till och motorn sitter i underdelen (till skillnad från Kitchen Aid) vilket gör den lika stark som de gamla hederliga assistenterna från 70-talet. Men den är ändå smidig att ha stående framme eller plocka fram. Som sagt: googla!

  Mvh

  Anna

 • jonnaelsebeth 21 november 2014

  köb en Kenwood Major, har haft en Chef i 30 år og nu har jag en Major, som jag har användt i 10 år

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.