Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torka gula kantareller

  • Tillberga 15 september 2011

    jag har nu försökt få into om
    TORKADE GULA KANTARELLER
    någon säger se och någon så
    vad säger ni har inne?

    blir dom bäska....
    ska dom ligga i blöt över natten...
    eller bara en timme...
    kan jag mala och använda som krydda.....

  • BeritRick 15 september 2011

    Jag har läst att gula kantareller inte lämpar sig att torka eftersom smaken blir försämrad och att svampen blir seg efter torkning.Däremot är trattkantareller utmärkta att torka!

  • imjoh 15 september 2011

    Jag har torkat gula kantareller många gånger, brukar stöta dom i morteln tills det mjölliknande, jättebra krydda i färs eller sås.
    Brukar ha en burk med torkade trattisar, en burk med torkade gula ock en med torkad bladsvamp, användbart till mycket.

  • Tillberga 15 september 2011

    Skrivet av imjoh den 15 sep 2011

    Jag har torkat gula kantareller många gånger, brukar stöta dom i morteln tills det mjölliknande, jättebra krydda i färs eller sås.
    Brukar ha en burk med torkade trattisar, en burk med torkade gula ock en med torkad bladsvamp, användbart till mycket.


    härligt att höra...ja blandsvamp o trattisar har jag alltid torkat och i år fick vi ju så mycket gula att jag torkade även lite sådanna...men sen fick jag höra hur sega och bäska dom blev......

    nu har jag provat att ha dom i blöt i 12 timmar och sen steka till en hårdmacka och de gick hur bra som hällst
    la även några i blöt i bara 1 timme lite mer sega men även dom var helt OK på hårdmacka

    så jag kommer att torka vidare....

  • Cassiopeya 15 september 2011

    Har själv aldrig torkat gula kantareller, men har hört att det ska gå bra. Bland annat har jag vänner i Norge, och de påstår att där torkar man alltid de gula kantarellerna. Smidigt att torka dem istället för att förvälla och frysa in, det är redan så trångt i frysen med alla bär och mat av olika slag :D

  • majuri 15 september 2011

    Den gula kantarellen blir seg och dålig i smaken om den torkas.
    Förväll och frys så håller den flera år i frysen.

  • MoccaBrun 15 september 2011

    Har hört att gula kantareller inte lämpar sig för torkning men Jag har provat och torka gula kantareller i en svamptork, det tog flera timmar men resultatet blev bra. Förvarar dem i en glasburk, de doftar ljuvligt.

  • Tillberga 15 september 2011

    jag har torkat och nu har jag provlagat
    la i blöt i 12 timmar och de blev bra, stekte i smör blev helt OK
    la några i blöts i 1 timme och även dom stekte jag....lite "segare" men helt OK på hård macka
    la i blöt i 6 timmar och gjorde stuvning...gott

    så de funkar helt klart

  • The_mama97mia 16 september 2011

    Intressant,l jag undrar om det kan ha betydelse om svampen är stor/liten/gamla/blöt/ torr
    U know

  • Tillberga 16 september 2011

    jag hade inte så stora svampar.....runda 50öringar eller 1 kr.....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.