Hej! har varit i turkiet och fick en sån underbart god gryta som heter osmanisk gryta på svenska ottomansk gryta, söker efter recept men hittar det ej. har någon ett recept?
20 augusti 2006
Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
dreamhill2 oktober 2007
Skrivet av Pyret den 20 aug 2006
Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
(Y)
2 oktober 2007
har ett här:
Osmanisk gryta: 3 - 4 port
(Cuvec som det heter i Turkiet)
400 g benfritt nötkött (eller lamm och kyckling)
2 gula lökar
1 st auberginie
4 st tomater
1 grön paprika
2 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
150 g fårost (fetaost går bra)
2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
1 msk Sumak (Turkisk-krydda) eller citronsaft och peppar
1 tsk Sambal oelek
Olivolja till stekning
Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar.
Bryn köttet i en stekpanna.
Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen och kryddorna i varmt
vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen.
Lergrytan måste ligga i vatten en stund. Ställ grytan
i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min.
Tips! Grytan kan ugnsbakas i en ugnsform med täckt med aluminiumfolie.
Ugnstemperatur 175 grader och öka mängden av vätska.
Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
kicki_84 november 2007
Jag ska prova detta för "Osmanish" var min favorit i Turkiet i somras. Tack för receptet!:)
Hej! har varit i turkiet och fick en sån underbart god gryta som heter osmanisk gryta på svenska ottomansk gryta, söker efter recept men hittar det ej. har någon ett recept?
Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
Har detta receptet, vet inte om det är den du söker:Osmanisk gryta: (Cuvec) "Oftast serveras denna heta gryta med en eld under. När det är över 40 grader i luften, kan det ta cirka en halv timme innan man kan äta den. Min favorit" 300 g benfritt lammkött (eller nötkött och kyckling) 2 st lökar 1 st auberginie 4 st tomater ev. grön paprika fårost (fetaost går bra) 1 st köttbuljongtärning + 1,5 dl vatten salt och peppar (gärna turkisk-krydda som liknar piri-piri) Olivolja till stekning Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen i varmt vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen. Om du använder lergrytan, låt den ligga i vatten en stund. Ställ grytan i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min. Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
har ett här:
Osmanisk gryta: 3 - 4 port
(Cuvec som det heter i Turkiet)
400 g benfritt nötkött (eller lamm och kyckling)
2 gula lökar
1 st auberginie
4 st tomater
1 grön paprika
2 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
150 g fårost (fetaost går bra)
2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten
1 msk Sumak (Turkisk-krydda) eller citronsaft och peppar
1 tsk Sambal oelek
Olivolja till stekning
Skär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar.
Bryn köttet i en stekpanna.
Blanda alla ingredienserna i en lergryta, rör köttbuljongtärningen och kryddorna i varmt
vatten och slå över grytan. Stek färdigt i ugnen.
Lergrytan måste ligga i vatten en stund. Ställ grytan
i en kall ugn. Vrid på värme +225 grader i 1 tim. och 15 min.
Tips! Grytan kan ugnsbakas i en ugnsform med täckt med aluminiumfolie.
Ugnstemperatur 175 grader och öka mängden av vätska.
Servera med klyftpotatis, pommes strips eller ris och bröd till.
Jag ska prova detta för "Osmanish" var min favorit i Turkiet i somras. Tack för receptet!:)