Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad göra med flintastek?

  • mafia 27 augusti 2010

    Har ett par flintastekar, som jag inte vet vad jag ska göra med. Grillvädret är opålitligt och tänkte använda den på annat sätt. Hittade bara ett recept på tillagning utan grillning. Finns det någon som har något tips.
    Hälsningar från en idefattig Mafia

  • boz1965 27 augusti 2010

    Är de marinerade eller naturella?

  • boz1965 27 augusti 2010

    Man kan ju iofs grilla i ugnen också...

  • Memelie 27 augusti 2010

    Borde väl gå att göra någon god köttgryta, med ris till kanske.

  • mafia 27 augusti 2010

    En är marinerad och en är naturell

  • bigganv 27 augusti 2010

    Ska du använda båda samtidigt?
    Du kan ju som sagt, grilla i ugnen, eller göra en god gryta.
    Man kan ju också ugnssteka den, sedan skära den i tunna strimlor, och äta som en kebab i bröd, med sallad, lök, kebabsås, tzatziki eller vad man nu tycker om!

  • The_mama97mia 27 augusti 2010

    Jag kör i ugnen, rätt långt ned i ugn, i pappersklädd form. Snitta fettkappan ordentligt så inte flintan buktar sig. Jag har kört på 225 gr, ca 20-30 minuter, känner mig fram. Min son föredrar flinta i ugn framför grillat. Annars är ju jag grillfantast...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.