Hej!Har ni något tips om vad man kan bjuda cirka 8 personer på på Valborgsmässoafton? (helst nå fisk & skaldjurs rätt)
17 april 2004
Ingredienser;0,5 dl olivolja1 st gul lök2 st vitlöksklyftor6 st blad av färsk salvia2 dl torrt vitt vin3 msk tomatpuré2 dl vatten2 st lagerbladsalt400 g hälleflundra300 g makrill eller kolja3-6 st hummerstjärtar12 st färska blåmusslor1 tsk rivet citronskal Sås;-Serveras med;Ris Så här gör du;Finhacka lök, grovhacka salvian och värm olivoljan. Häll ner lök, pressad vitlök, salvia tillsammans med vinet. Koka allt 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, lagerblad, salt. Lägg i fisk med skinn och ben. Koka 5 minuter till. Lägg till sist i hummerstjärtarna och musslor med skalet. Sjud ytterligare 3 minuter. Strö persilja och citronskal över rätten vid servering. Rätten serveras med riset direkt ur grytan.Hummern kan bytas mot havskräftstjärtar och de färska musslorna mot musslor i smör på burk.
Hej!Har ni något tips om vad man kan bjuda cirka 8 personer på på Valborgsmässoafton? (helst nå fisk & skaldjurs rätt)
Ingredienser;0,5 dl olivolja1 st gul lök2 st vitlöksklyftor6 st blad av färsk salvia2 dl torrt vitt vin3 msk tomatpuré2 dl vatten2 st lagerbladsalt400 g hälleflundra300 g makrill eller kolja3-6 st hummerstjärtar12 st färska blåmusslor1 tsk rivet citronskal Sås;-Serveras med;Ris Så här gör du;Finhacka lök, grovhacka salvian och värm olivoljan. Häll ner lök, pressad vitlök, salvia tillsammans med vinet. Koka allt 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, lagerblad, salt. Lägg i fisk med skinn och ben. Koka 5 minuter till. Lägg till sist i hummerstjärtarna och musslor med skalet. Sjud ytterligare 3 minuter. Strö persilja och citronskal över rätten vid servering. Rätten serveras med riset direkt ur grytan.Hummern kan bytas mot havskräftstjärtar och de färska musslorna mot musslor i smör på burk.