Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valborgsmässoafton

  • 28 mars 2004

    Hej!Har ni något tips om vad man kan bjuda cirka 8 personer på på Valborgsmässoafton? (helst nå fisk & skaldjurs rätt)

  • 17 april 2004

    Ingredienser;0,5 dl olivolja1 st gul lök2 st vitlöksklyftor6 st blad av färsk salvia2 dl torrt vitt vin3 msk tomatpuré2 dl vatten2 st lagerbladsalt400 g hälleflundra300 g makrill eller kolja3-6 st hummerstjärtar12 st färska blåmusslor1 tsk rivet citronskal Sås;-Serveras med;Ris Så här gör du;Finhacka lök, grovhacka salvian och värm olivoljan. Häll ner lök, pressad vitlök, salvia tillsammans med vinet. Koka allt 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, lagerblad, salt. Lägg i fisk med skinn och ben. Koka 5 minuter till. Lägg till sist i hummerstjärtarna och musslor med skalet. Sjud ytterligare 3 minuter. Strö persilja och citronskal över rätten vid servering. Rätten serveras med riset direkt ur grytan.Hummern kan bytas mot havskräftstjärtar och de färska musslorna mot musslor i smör på burk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.