Jag undrar om det bara är socker som har förmågan att ta upp smaker eller om andra torrvaror också gör det?
Jag tänker att man kan göra vaniljsocker. Även om man silar bort vaniljbitarna finns det vaniljsmak kvar i sockret.
Kan man göra vaniljvetemjöl på samma vis? Vanilj-Fibrex? Vanilj-vetekli?
Lakritsmjöl? (bortsilad lakritsstång) Kardemummamjöl? (bortsilade kardemummakärnor) Kanelmjöl? (bortsilad kanelstång)
Det kommer ju inte ha samma SÖTMA, det förstår jag. Men rent hypotetiskt? Fungerar det?
Linnea
asasto26 december 2010
Jag brukar stoppa ner vaniljsänger i müslin jag brukar göra och den tar upp vaniljsmaken.
linneajohan26 december 2010
Silar du bort vaniljstångerna då? Annars kanske det är dem som smakar?
asasto27 december 2010
Nej jag tar inte bort vaniljstängerna, det är stora hela vaniljstänger så de syns tydligt, och jag äter inte själva vaniljstängerna utan det som ligger runtomkring dem.
Hej!
Jag undrar om det bara är socker som har förmågan att ta upp smaker eller om andra torrvaror också gör det?
Jag tänker att man kan göra vaniljsocker. Även om man silar bort vaniljbitarna finns det vaniljsmak kvar i sockret.
Kan man göra vaniljvetemjöl på samma vis? Vanilj-Fibrex? Vanilj-vetekli?
Lakritsmjöl? (bortsilad lakritsstång) Kardemummamjöl? (bortsilade kardemummakärnor) Kanelmjöl? (bortsilad kanelstång)
Det kommer ju inte ha samma SÖTMA, det förstår jag. Men rent hypotetiskt? Fungerar det?
Linnea
Jag brukar stoppa ner vaniljsänger i müslin jag brukar göra och den tar upp vaniljsmaken.
Silar du bort vaniljstångerna då? Annars kanske det är dem som smakar?
Nej jag tar inte bort vaniljstängerna, det är stora hela vaniljstänger så de syns tydligt, och jag äter inte själva vaniljstängerna utan det som ligger runtomkring dem.