Varför inte göra lite större portioner och frysa in? Visst blir det inte samma känsla som vid nylagat, men det är både godare och billigare än att köpa färdigt!Men prova gärna följande "singelrecept""Fisk i underbar örtsås", 1 port2 vita fiskfiléer, färska/lösfrysta1 frp matlagningsgrädde1/2 fiskbuljongtärning2 msk av vardera hackad fryst eller färsk persilja/basilika/dillsaft och skal av 1/2 citron1 msk idealmjölSalta filéerna lätt och lägg att vila. Häll matlagningsgrädden i en stekpanna och vispa ner idealmjöl. Koka upp, lägg i buljongtärningen och vispa tills den löst sig. Tillsätt citronsaft+skal och örter. Lägg i filéerna bredvid varandra och låt sjuda några minuter. Servera med potatis eller ris, som för enkelhetens skull kan lagas i mikro."Pasta med körsbärstomater", 1 port1 port torkad pastaca 1 dl halverade körsbärstomater1 vitlöksklyfta, hackad/pressad1 schalottenlök, hackad1 msk oliv/annan olja1/2 dl grönsaks/örtbuljong på tärning1-2msk hackad basilikasalt, svartpepparKoka pastan medan du fräser vitlök och lök i oljan. Tillsätt tomater och fräs en stund, varefter du häller över buljongen. låt puttra en stund och strö sedan över basilikan. Smaka av med salt och svartpeppar och rör sedan ner den kokta pastan. smaksätt gärna med något av följande: riven mozzarella, 1 msk kapris, hackad röd chili, svarta oliver.
evaldo31 december 2007
Att göra storkok ibland är både vettigt och ekonomiskt. Jag gör det så ofta jag kan, och fryser in.
Sen har min sambo färdiga matlådor , bara att ta fram.
Okänd31 december 2007
Jag gör precis som evaldo.Bekvämt att bara ta fram ur frysen när fantasin och tiden tryter.
anluk31 december 2007
Gör väl inte storkok direkt, men när vi äter blir det nästan alltid ett par portioner över till att frysa in och ta fram när orken inte finns.
Lena31 december 2007
Jag gör i bland stork och fryser in (men tycker maten tappar mycket smak)
Okänd31 december 2007
:D
Skrivet av Lena den 31 dec 2007
Jag gör i bland stork och fryser in (men tycker maten tappar mycket smak)
Stork lät gott,haha.(Y)
Lena31 december 2007
ja mena stor kok
Amika31 december 2007
*Skrattar åt inläggen ovan* Det var ju ganska roligt, eller hur Lena? :D Tänk vad felskrivningar kan göra...
Jag gör ganska ofta storkok eftersom jag är singel. :) Praktiskt att bara ta fram om man är lite lat en kväll. Sen är det ju inte så kul att laga en massa mat och sen äta den själv. :) Så då är det skönt att bara kunna plocka lite från frysen. :)
farmoringer1 januari 2008
Jag gör helst inte storkok. Blir alltid lite över men det ska man ju ha i matlådan dan efter. Är inte överdrivet förtjust i fryst upptinad mat.....Om det inte är köttgrytor vill säga. För det kan ju bli godare om det fått vara fryst..
Varför inte göra lite större portioner och frysa in? Visst blir det inte samma känsla som vid nylagat, men det är både godare och billigare än att köpa färdigt!Men prova gärna följande "singelrecept""Fisk i underbar örtsås", 1 port2 vita fiskfiléer, färska/lösfrysta1 frp matlagningsgrädde1/2 fiskbuljongtärning2 msk av vardera hackad fryst eller färsk persilja/basilika/dillsaft och skal av 1/2 citron1 msk idealmjölSalta filéerna lätt och lägg att vila. Häll matlagningsgrädden i en stekpanna och vispa ner idealmjöl. Koka upp, lägg i buljongtärningen och vispa tills den löst sig. Tillsätt citronsaft+skal och örter. Lägg i filéerna bredvid varandra och låt sjuda några minuter. Servera med potatis eller ris, som för enkelhetens skull kan lagas i mikro."Pasta med körsbärstomater", 1 port1 port torkad pastaca 1 dl halverade körsbärstomater1 vitlöksklyfta, hackad/pressad1 schalottenlök, hackad1 msk oliv/annan olja1/2 dl grönsaks/örtbuljong på tärning1-2msk hackad basilikasalt, svartpepparKoka pastan medan du fräser vitlök och lök i oljan. Tillsätt tomater och fräs en stund, varefter du häller över buljongen. låt puttra en stund och strö sedan över basilikan. Smaka av med salt och svartpeppar och rör sedan ner den kokta pastan. smaksätt gärna med något av följande: riven mozzarella, 1 msk kapris, hackad röd chili, svarta oliver.
Att göra storkok ibland är både vettigt och ekonomiskt. Jag gör det så ofta jag kan, och fryser in.
Sen har min sambo färdiga matlådor , bara att ta fram.
Jag gör precis som evaldo.Bekvämt att bara ta fram ur frysen när fantasin och tiden tryter.
Gör väl inte storkok direkt, men när vi äter blir det nästan alltid ett par portioner över till att frysa in och ta fram när orken inte finns.
Jag gör i bland stork och fryser in (men tycker maten tappar mycket smak)
:D
Jag gör i bland stork och fryser in (men tycker maten tappar mycket smak)
Stork lät gott,haha.(Y)
ja mena stor kok
*Skrattar åt inläggen ovan* Det var ju ganska roligt, eller hur Lena? :D Tänk vad felskrivningar kan göra...
Jag gör ganska ofta storkok eftersom jag är singel. :) Praktiskt att bara ta fram om man är lite lat en kväll. Sen är det ju inte så kul att laga en massa mat och sen äta den själv. :) Så då är det skönt att bara kunna plocka lite från frysen. :)
Jag gör helst inte storkok. Blir alltid lite över men det ska man ju ha i matlådan dan efter. Är inte överdrivet förtjust i fryst upptinad mat.....Om det inte är köttgrytor vill säga. För det kan ju bli godare om det fått vara fryst..
att göra storkok är riktigt smidigt(Y):D