I ett recept på krabbröra står det att röran skall läggas i en skål och därefter vattenbadas i ugn i ca 40 minuter. Hur gör man vattenbad i ugn?:o
jas658 mars 2009
Vad jag kan förstå är att den skall ungsbakas i ugn med en skål med vatten, dock inte tillsamans. Lägg krabbröran på en plåt eller i ugnsform och fyll en skål med vatten som placeras längs ned i ugnen. Att ungs baka med vatten ökar fuktigheten i det som bakas där.
Okänd8 mars 2009
En gammal väl beprövad metod.
Man tar en ugnsplåt med höga kanter och sätter den på nedersta falsen och fyller i så pass mycket vatten att den skål eller karott som det skall ugnsbakas i kommer att stå minst till två tredjedelar i vatten.
Effekten man får är en hög fuktighet samt att det i princip blir som kokning.
Vanligast är att man låter patéer bakas i vattenbad i ugnen.
I ett recept på krabbröra står det att röran skall läggas i en skål och därefter vattenbadas i ugn i ca 40 minuter. Hur gör man vattenbad i ugn?:o
Vad jag kan förstå är att den skall ungsbakas i ugn med en skål med vatten, dock inte tillsamans. Lägg krabbröran på en plåt eller i ugnsform och fyll en skål med vatten som placeras längs ned i ugnen. Att ungs baka med vatten ökar fuktigheten i det som bakas där.
En gammal väl beprövad metod.
Man tar en ugnsplåt med höga kanter och sätter den på nedersta falsen och fyller i så pass mycket vatten att den skål eller karott som det skall ugnsbakas i kommer att stå minst till två tredjedelar i vatten.
Effekten man får är en hög fuktighet samt att det i princip blir som kokning.
Vanligast är att man låter patéer bakas i vattenbad i ugnen.
Ok, tack till er båda!!!