Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vattenbad i ugn?

  • catarina68 8 mars 2009

    I ett recept på krabbröra står det att röran skall läggas i en skål och därefter vattenbadas i ugn i ca 40 minuter. Hur gör man vattenbad i ugn?:o

  • jas65 8 mars 2009

    Vad jag kan förstå är att den skall ungsbakas i ugn med en skål med vatten, dock inte tillsamans. Lägg krabbröran på en plåt eller i ugnsform och fyll en skål med vatten som placeras längs ned i ugnen. Att ungs baka med vatten ökar fuktigheten i det som bakas där.

  • Okänd 8 mars 2009

    En gammal väl beprövad metod.
    Man tar en ugnsplåt med höga kanter och sätter den på nedersta falsen och fyller i så pass mycket vatten att den skål eller karott som det skall ugnsbakas i kommer att stå minst till två tredjedelar i vatten.
    Effekten man får är en hög fuktighet samt att det i princip blir som kokning.
    Vanligast är att man låter patéer bakas i vattenbad i ugnen.

  • catarina68 8 mars 2009

    Ok, tack till er båda!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.