Är den någon som vet hur många points en lussekatt enligt vikväktarnas recept ger?
Tack på förhand!
26 november 2007
2.5 points
Jessika26 november 2007
2,5(H)
26 november 2007
Här hittade jag ett recept på Lussekatter som bara är 1,5 points per bulle
Lussebullar 20st
1.5 points per bulle
1 pkt jäst för söta degar
2 dl viktväktarna fraiche naturell (rumsvarm)
1 dl varmt vatten (ngt varmare än 37*)
0.5g saffran/ 1 pkt
2 msk strösocker
2 msk vanillinsocker
6 dl vetemjöl+ 3 msk till utbaket
2 msk russin
1 litet ägg
1 tsk florsocker
Ugn 225*C
Lös upp jästen med fraichen blandat med det varma vattnet. Krossa saffranskornen med strösockret och rör ner tillsammans men vanillin. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
Slå sen ut degen och arbeta igenom den väl, tag så lite extramjöl som möjligt. Dela degen i 2 bitar som sedan delas 2x10. Trilla dem ca 15 cm långa och rulla sedan ihop dem till ett S. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med russin. Jäs sedan yttligare 45 min under duk. Pensla med ägg och grädda till fin gyllenfärg 10-11 min. Sikta över florsockret när bullarna har svalnat.
Är den någon som vet hur många points en lussekatt enligt vikväktarnas recept ger?
Tack på förhand!
2.5 points
2,5(H)
Här hittade jag ett recept på Lussekatter som bara är 1,5 points per bulle
Lussebullar 20st
1.5 points per bulle
1 pkt jäst för söta degar
2 dl viktväktarna fraiche naturell (rumsvarm)
1 dl varmt vatten (ngt varmare än 37*)
0.5g saffran/ 1 pkt
2 msk strösocker
2 msk vanillinsocker
6 dl vetemjöl+ 3 msk till utbaket
2 msk russin
1 litet ägg
1 tsk florsocker
Ugn 225*C
Lös upp jästen med fraichen blandat med det varma vattnet. Krossa saffranskornen med strösockret och rör ner tillsammans men vanillin. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
Slå sen ut degen och arbeta igenom den väl, tag så lite extramjöl som möjligt. Dela degen i 2 bitar som sedan delas 2x10. Trilla dem ca 15 cm långa och rulla sedan ihop dem till ett S. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med russin. Jäs sedan yttligare 45 min under duk. Pensla med ägg och grädda till fin gyllenfärg 10-11 min. Sikta över florsockret när bullarna har svalnat.
tack så mycket"