Hej,
Ofta står det i recept på stek eller liknande att steken skall vila 10-15 minuter innan man skär upp den. Skall man ha folie över köttet då, annars lär det ju kallna?
//Guhawi
Okänd4 januari 2008
Jag slår in den i folie eller låter köttet ligga kvar i stekskyn.
anluk4 januari 2008
Jag slår också alltid in köttet i folie innan jag skär upp den (eller nu skall jag vara ärlig innan maken skär upp den=)
Guhawi4 januari 2008
Tack för att ni hjälpte mig i mitt brydderi.
Jag var väl inne på att det var så jag skulle göra, men har inte kunnat läsa mig till det någonstans.
Trevlig kväll!
//Guhawi
4 januari 2008
samma här-FOLIE(Y)
farmoringer4 januari 2008
Jag vilar alltid middag med täcke...:p.....................Och steken i folie..
evaldo4 januari 2008
Folie här också , sen ställer jag in den i den avstängda ugnen ugnen tills resten är klart.
Lilljeppe5 januari 2008
Ja folie använder jag till steken. Sen är det lättare att skära upp den medans den är varm, men inte för varm. Jag kan tex servera Herrgårdsstek kall med varm sås, potatis och kokta grönsaker. Jummy(Y)
mistralwind11 januari 2008
Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)
Guhawi12 januari 2008
Skrivet av mistralwind den 11 jan 2008
Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)
Tack för detta svar (och alla andras) men nu vet jag även varför. Ofta så vet man bara att man skall göra si eller så men kanske inte så mycket varför. TACK! :D
Hej,
Ofta står det i recept på stek eller liknande att steken skall vila 10-15 minuter innan man skär upp den. Skall man ha folie över köttet då, annars lär det ju kallna?
//Guhawi
Jag slår in den i folie eller låter köttet ligga kvar i stekskyn.
Jag slår också alltid in köttet i folie innan jag skär upp den (eller nu skall jag vara ärlig innan maken skär upp den=)
Tack för att ni hjälpte mig i mitt brydderi.
Jag var väl inne på att det var så jag skulle göra, men har inte kunnat läsa mig till det någonstans.
Trevlig kväll!
//Guhawi
samma här-FOLIE(Y)
Jag vilar alltid middag med täcke...:p.....................Och steken i folie..
Folie här också , sen ställer jag in den i den avstängda ugnen ugnen tills resten är klart.
Ja folie använder jag till steken. Sen är det lättare att skära upp den medans den är varm, men inte för varm. Jag kan tex servera Herrgårdsstek kall med varm sås, potatis och kokta grönsaker. Jummy(Y)
Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)
Folie. Håller värmen och vilan gör att köttet inte "blöder" när du skär upp den, det lägger sig under vilan, så att säga... (Y)
Tack för detta svar (och alla andras) men nu vet jag även varför. Ofta så vet man bara att man skall göra si eller så men kanske inte så mycket varför. TACK! :D