Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksstång

  • EnsammaMamman 24 maj 2009

    Är det någon som vet hur man använder vitlöksstänger och hur mycket man ska använda?

  • bodilena 24 maj 2009

    Vet inte ens vad vitlöksstång är för något

  • EnsammaMamman 24 maj 2009

    Ser ut ungefär som tjock gräslök

  • The_mama97mia 24 maj 2009

    ... aldrig hört talas om??? Tacksam mer info ?? Nyfike n så in i bängen här!

  • VeraH 24 maj 2009

    Är det kinesisk gräslök du menar? Det är en tjockare gräslök med mild smak av vitløk. Den används som vanlig gräslök eller i kombination med den vanliga. I det kinesiska köket används blommorna mosade til en pasta och blandade med salt i risrätter och sås.

    För de som inte vill ha den starka vitlökssmaken kan detta vara ett alternativ.

    Kan användas i dressingar, såser, grytor, kryddsmör m.m.

  • Manett 24 maj 2009

    Hej!
    Det är bara att använda som salladslök i de rätter där du vill ha en vitlökstouch istället.
    Gott i sallader, fixa över pastan etc

  • EnsammaMamman 24 maj 2009

    Tack så mycket. Nu är det bara att testa!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.