Har märkt att jag inte är den enda som bor utomlands.
Därför vågar jag påstå att det
skulle vara så hjälpfullt om recepten inte innehöll..."paket", "påse" o dyligt.
Ett paket med bacon i det land jag bor är 500 gr.
Igår skulle jag göra köttfärsgratäng...400 gr köttfärs, ett pkt bacon...För mej blir det en bacongratäng.
Då blir det att gå till gubben å fråga om han kommer ihåg hur baconpaketen såg ut i Sverige! Rätterna blir nog många gånger inte precis vad som receptgivarna menat, när man får gissa mängder. Take care!
åsa
irrevirre10 december 2008
Ja, det kan jag förstå! Det är bättre med mängder.
I detta fall kan jag i alla fall hjälpa till med att ett baconpaket här i gamla Sweden innehåller ca 140 g.
Ganska stor skillnad från 500 g:-)
Lagar du någon typisk kanadensisk mat ?
Smulpajen10 december 2008
Jag förstår ditt dilemma, men om vi går in på utlänska saiter så är det ju det landets mått som gäller. Inte alltid lätt kanske att tänka i omvänd term. Jag är säker på att om du frågar receptskrivaren om mängden, eller måttet så får du hjälp:) Men jag ska iaf tänka på det i mina kommande recept:)
Jessika10 december 2008
Här kommer några "svenska" mått-översättningar:
1 brk med ex bönor eller grönsaker brukar ha en bruttovikt på runt 400 g.
1 pkt färskjäst är i Sverige 50 g
1 påse torrjäst motsvarar 50 g färskjäst
1 påse saffran är 0,5 g
1 burk creme fraiche är 2 dl (200 g)
1 pkt bacon är som sagts tidigare ca 140 g
1 burk kesella är 200 g
1 pkt fryst fisk brukar vara ca 400 g
Eery10 december 2008
sant.. tror att vi är lite för enkeltänkande när vi inte stöter på bekymret själv:(
men mk är en fantastisk sida, har man bara tillgång till den hela tiden brukar det bara ta minuter innan man får svar(L)
ska försöka tänka på det i mina recept:)
mammakavat10 december 2008
Skrivet av Jessika den 10 dec 2008
Här kommer några "svenska" mått-översättningar:
1 brk med ex bönor eller grönsaker brukar ha en bruttovikt på runt 400 g.
1 pkt färskjäst är i Sverige 50 g
1 påse torrjäst motsvarar 50 g färskjäst
1 påse saffran är 0,5 g
1 burk creme fraiche är 2 dl (200 g)
1 pkt bacon är som sagts tidigare ca 140 g
1 burk kesella är 200 g
1 pkt fryst fisk brukar vara ca 400 g
segerwitch10 december 2008
:(Förstår precis vad du menar! Jag är med i en italiensk matklubb och blir lite frågande när det gäller bakpulver, det står ofta en liten påse????? Inte fören igår, fick jag reda på att en liten påse,innehöll 8 g bakpulver:p
Eery10 december 2008
ja du ser.. samma problem åt andra hållet:)
men är det "bara" trassel med måtten så finns en jättebra sida på nätet..
http://www.receptomaten.se/mattomvandlare.php
tycker det är besvärligt med begrepp som fl. oz , oz och gradomvandling osv
Skrivet av segerwitch den 10 dec 2008
:(Förstår precis vad du menar! Jag är med i en italiensk matklubb och blir lite frågande när det gäller bakpulver, det står ofta en liten påse????? Inte fören igår, fick jag reda på att en liten påse,innehöll 8 g bakpulver:p
Ibland kan det vara problem här också. Det står t .ex "en burk" och så finns det olika storlekar på burkarna!
kocken2214 december 2008
Jag tycker att alla kunde tänka på det när man skriver in recept.
I dagens Sverige kommer det ut många nya produkter i olika burkar och påsar.
Fortsätter vi att skriva "en burk" hur ser det ut om bara några år då vi förmodligen har samma innehåll och 5 olika storlekar?
Ta Creme Fraiche som exempel, den finns idag både i 200 gr burkar och i 500 gr burkar.
Det klokaste är nog att försöka skriva att korrekt från början.
annelieberggren14 december 2008
Jo, det skulle underlätta en del, men om man tänker till så ser man själv hur mycket som behövs... ialla fall i ca mängd. ibland så står de inget alls, då tar jag slutsatsen att ta den mängd jag anser är lagom och smakar mig fram.
Har märkt att jag inte är den enda som bor utomlands.
Därför vågar jag påstå att det
skulle vara så hjälpfullt om recepten inte innehöll..."paket", "påse" o dyligt.
Ett paket med bacon i det land jag bor är 500 gr.
Igår skulle jag göra köttfärsgratäng...400 gr köttfärs, ett pkt bacon...För mej blir det en bacongratäng.
Då blir det att gå till gubben å fråga om han kommer ihåg hur baconpaketen såg ut i Sverige! Rätterna blir nog många gånger inte precis vad som receptgivarna menat, när man får gissa mängder. Take care!
åsa
Ja, det kan jag förstå! Det är bättre med mängder.
I detta fall kan jag i alla fall hjälpa till med att ett baconpaket här i gamla Sweden innehåller ca 140 g.
Ganska stor skillnad från 500 g:-)
Lagar du någon typisk kanadensisk mat ?
Jag förstår ditt dilemma, men om vi går in på utlänska saiter så är det ju det landets mått som gäller. Inte alltid lätt kanske att tänka i omvänd term. Jag är säker på att om du frågar receptskrivaren om mängden, eller måttet så får du hjälp:) Men jag ska iaf tänka på det i mina kommande recept:)
Här kommer några "svenska" mått-översättningar:
1 brk med ex bönor eller grönsaker brukar ha en bruttovikt på runt 400 g.
1 pkt färskjäst är i Sverige 50 g
1 påse torrjäst motsvarar 50 g färskjäst
1 påse saffran är 0,5 g
1 burk creme fraiche är 2 dl (200 g)
1 pkt bacon är som sagts tidigare ca 140 g
1 burk kesella är 200 g
1 pkt fryst fisk brukar vara ca 400 g
sant.. tror att vi är lite för enkeltänkande när vi inte stöter på bekymret själv:(
men mk är en fantastisk sida, har man bara tillgång till den hela tiden brukar det bara ta minuter innan man får svar(L)
ska försöka tänka på det i mina recept:)
Här kommer några "svenska" mått-översättningar:
1 brk med ex bönor eller grönsaker brukar ha en bruttovikt på runt 400 g.
1 pkt färskjäst är i Sverige 50 g
1 påse torrjäst motsvarar 50 g färskjäst
1 påse saffran är 0,5 g
1 burk creme fraiche är 2 dl (200 g)
1 pkt bacon är som sagts tidigare ca 140 g
1 burk kesella är 200 g
1 pkt fryst fisk brukar vara ca 400 g
:(Förstår precis vad du menar! Jag är med i en italiensk matklubb och blir lite frågande när det gäller bakpulver, det står ofta en liten påse????? Inte fören igår, fick jag reda på att en liten påse,innehöll 8 g bakpulver:p
ja du ser.. samma problem åt andra hållet:)
men är det "bara" trassel med måtten så finns en jättebra sida på nätet..
http://www.receptomaten.se/mattomvandlare.php
tycker det är besvärligt med begrepp som fl. oz , oz och gradomvandling osv
:(Förstår precis vad du menar! Jag är med i en italiensk matklubb och blir lite frågande när det gäller bakpulver, det står ofta en liten påse????? Inte fören igår, fick jag reda på att en liten påse,innehöll 8 g bakpulver:p
Finns lite omvandlare här också:
http://web.telia.com/~u54504162/javascript/convert/conv_s.htm
Ibland kan det vara problem här också. Det står t .ex "en burk" och så finns det olika storlekar på burkarna!
Jag tycker att alla kunde tänka på det när man skriver in recept.
I dagens Sverige kommer det ut många nya produkter i olika burkar och påsar.
Fortsätter vi att skriva "en burk" hur ser det ut om bara några år då vi förmodligen har samma innehåll och 5 olika storlekar?
Ta Creme Fraiche som exempel, den finns idag både i 200 gr burkar och i 500 gr burkar.
Det klokaste är nog att försöka skriva att korrekt från början.
Jo, det skulle underlätta en del, men om man tänker till så ser man själv hur mycket som behövs... ialla fall i ca mängd. ibland så står de inget alls, då tar jag slutsatsen att ta den mängd jag anser är lagom och smakar mig fram.