hej alla matvänner !
Vi skall ha matfest på jobbet med tema " cowboy" behöver tips på förrätt, varmrätt och efterrätt.
Vi är ca 25 personer, alla svar och tips är varmt välkomna{meeting}
The_mama97mia4 april 2011
Varmrätt känns ju rätt givet med en stor het chiligryta, med hela grytbitar, inte färs. Förrätt mkt svårare tycker jag...
MatAnders4 april 2011
Ja svårt kanske något whisky marinerat kallskuret till förrätt men någon bönröra? huvudrätt helt klart en rökig stark chili på högrev med öl i eller grillade ribs man kan förkoka med kryddor och kalvfond sen bara snabbgrilla för att få smaken av grillat.0ch till efterrätt något mer whisky marinerat kanske? Och till det massa kall öl.
Hur som helst lycka till & berätta gärna vad det blev.
biker16004 april 2011
Om man har en STOR grill så är ju revbenspjäll men bbq glasering helt ok t bone steak och till det kan man göra klyftpotatis med rätt skapligt kryddat och nån het salsa sås med lite egen komponering...glass eller glaserade äpplen de fanns ju även på den tiden ...förrätten hmmm np ide sorry ..
irrevirre4 april 2011
Vad sägs om detta? Skall det vara 3-rätters menar ni kanske ha lite "finess" fast det är Vilda Västern{cowboy}
Sök på. Heta-smaker-i-helgens-cowboymeny
Så är där en trevlig trerättersmeny i Allt Om Mat
Erajscha4 april 2011
Jag skulle köra på grillad majskolv till förrätt och sen en stor chiligryta med grytbitar, bönor och majs i och sen till efterrätt amerikansk äppelpaj...
The_mama97mia4 april 2011
Jag gillar den trerättersmenyn irrevirre! Trevligt!
Annars tänkte jag på som förrätt , en tomat och ananassalsa med chili, lime och att doppa nachos i, enkelt att förbereda.
Efterrätt då vill man nog gärna ha glass efter en kryddstark cowboymiddag. Tänker på Texas Pecan... Eller Rocky Road...
Fast för mig blir det att jag hamnar som Tex-Mex när jag tänker cowboy... :)
Kul tema i alla fall!
Yieeha!
siggemums4 april 2011
Chili con carne kallar jag cowboymat {cowboy}
irrevirre4 april 2011
Ja, det går säkert finna något passande. Det första jag tänker på är vita bönor och kaffe annars .... Det var väl ofta det som åts vid lägerelden av kobåjsarna :DD
Men det uppskattas nog inte av så många ....
hej alla matvänner !
Vi skall ha matfest på jobbet med tema " cowboy" behöver tips på förrätt, varmrätt och efterrätt.
Vi är ca 25 personer, alla svar och tips är varmt välkomna{meeting}
Varmrätt känns ju rätt givet med en stor het chiligryta, med hela grytbitar, inte färs. Förrätt mkt svårare tycker jag...
Ja svårt kanske något whisky marinerat kallskuret till förrätt men någon bönröra? huvudrätt helt klart en rökig stark chili på högrev med öl i eller grillade ribs man kan förkoka med kryddor och kalvfond sen bara snabbgrilla för att få smaken av grillat.0ch till efterrätt något mer whisky marinerat kanske? Och till det massa kall öl.
Hur som helst lycka till & berätta gärna vad det blev.
Om man har en STOR grill så är ju revbenspjäll men bbq glasering helt ok t bone steak och till det kan man göra klyftpotatis med rätt skapligt kryddat och nån het salsa sås med lite egen komponering...glass eller glaserade äpplen de fanns ju även på den tiden ...förrätten hmmm np ide sorry ..
Vad sägs om detta? Skall det vara 3-rätters menar ni kanske ha lite "finess" fast det är Vilda Västern{cowboy}
Sök på. Heta-smaker-i-helgens-cowboymeny
Så är där en trevlig trerättersmeny i Allt Om Mat
Jag skulle köra på grillad majskolv till förrätt och sen en stor chiligryta med grytbitar, bönor och majs i och sen till efterrätt amerikansk äppelpaj...
Jag gillar den trerättersmenyn irrevirre! Trevligt!
Annars tänkte jag på som förrätt , en tomat och ananassalsa med chili, lime och att doppa nachos i, enkelt att förbereda.
Efterrätt då vill man nog gärna ha glass efter en kryddstark cowboymiddag. Tänker på Texas Pecan... Eller Rocky Road...
Fast för mig blir det att jag hamnar som Tex-Mex när jag tänker cowboy... :)
Kul tema i alla fall!
Yieeha!
Chili con carne kallar jag cowboymat {cowboy}
Ja, det går säkert finna något passande. Det första jag tänker på är vita bönor och kaffe annars .... Det var väl ofta det som åts vid lägerelden av kobåjsarna :DD
Men det uppskattas nog inte av så många ....
Chili con carne kallar jag cowboymat {cowboy}
Håller med!