Hej!
För något år sen hade kvällsposten/expressen en liten sida där läsare kunde skicka in sina recept, "Dagens filurkock" tror jag det hette. Där fanns en gång ett recept på en jättegod lasange med köttfärssås, spenat, kesella, sambal oelek och ostsås. Jag sparade den med nu har jag helt blivit av med den...
Någon som har den?? Lyxlasagne med sting" tror jag receptet hette.
Klart man kan imporvisera men jag måste följa recpet annars blir det inte så bra!
Bryn nötfärs med lök, vitlök och morötter. Tillsätt sambal oelek, svartpeppar, salt och pressad vitlök.
Rör ner de krossade tomaterna och låt såsen sjuda ihop.
Gör ostsåsen enligt beskrivning på påsarna, använd gärna lättmjölk.
Smörj en ugnsfast form, bottna med lite ostsås och lägg på ett lager lasagneplattor, täck med kesella, lägg på nya plattor, täck med spenat, lägg nya plattor, täck med köttfärssås, lägg nya plattor, täck med köttfärssås och avsluta med ett lager plattor.
Strö över riven ost och häll ostsåsen över det hela. Såsen ska fukta de översta plattorna annars blir det lätt brända. Ös med sked!
Grädda lasagnen i ugn, 220 gr, cirka 20 minuter. Täck med folie om ytan verkar bli bränd.
irrevirre15 november 2007
Det låter ju väldigt gott. Måste prova!
snoffy8615 november 2007
Ja det var det!!! Fredagen är räddad! =)
Tack så jättemycket!!
Hej!
För något år sen hade kvällsposten/expressen en liten sida där läsare kunde skicka in sina recept, "Dagens filurkock" tror jag det hette. Där fanns en gång ett recept på en jättegod lasange med köttfärssås, spenat, kesella, sambal oelek och ostsås. Jag sparade den med nu har jag helt blivit av med den...
Någon som har den?? Lyxlasagne med sting" tror jag receptet hette.
Klart man kan imporvisera men jag måste följa recpet annars blir det inte så bra!
Tacksam för svar!!
MVH Sofie
Är det den här lasagnen du menar?
INGREDIENSER
(6 portioner)
1 pkt spenatlasagne
800 g nötfärs, 10%
2 burkar krossade tomater med vitlök
1 pkt (375 g) stuvad spenat, tinad
1 burk Kesella naturell (light)
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
grovmalen svartpeppar + salt
2 gula lökar
3 morötter i slantar Ostsås:
3 påsar ostsås, Blå Band
1 påse riven ost, 12 %
SÅ GÖR DU
Bryn nötfärs med lök, vitlök och morötter. Tillsätt sambal oelek, svartpeppar, salt och pressad vitlök.
Rör ner de krossade tomaterna och låt såsen sjuda ihop.
Gör ostsåsen enligt beskrivning på påsarna, använd gärna lättmjölk.
Smörj en ugnsfast form, bottna med lite ostsås och lägg på ett lager lasagneplattor, täck med kesella, lägg på nya plattor, täck med spenat, lägg nya plattor, täck med köttfärssås, lägg nya plattor, täck med köttfärssås och avsluta med ett lager plattor.
Strö över riven ost och häll ostsåsen över det hela. Såsen ska fukta de översta plattorna annars blir det lätt brända. Ös med sked!
Grädda lasagnen i ugn, 220 gr, cirka 20 minuter. Täck med folie om ytan verkar bli bränd.
Det låter ju väldigt gott. Måste prova!
Ja det var det!!! Fredagen är räddad! =)
Tack så jättemycket!!
MVH Sofie