Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filurkocken

  • snoffy86 15 november 2007

    Hej!
    För något år sen hade kvällsposten/expressen en liten sida där läsare kunde skicka in sina recept, "Dagens filurkock" tror jag det hette. Där fanns en gång ett recept på en jättegod lasange med köttfärssås, spenat, kesella, sambal oelek och ostsås. Jag sparade den med nu har jag helt blivit av med den...

    Någon som har den?? Lyxlasagne med sting" tror jag receptet hette.
    Klart man kan imporvisera men jag måste följa recpet annars blir det inte så bra!

    Tacksam för svar!!

    MVH Sofie

  • Mammamu 15 november 2007

    Är det den här lasagnen du menar?

    INGREDIENSER
    (6 portioner)
    1 pkt spenatlasagne
    800 g nötfärs, 10%
    2 burkar krossade tomater med vitlök
    1 pkt (375 g) stuvad spenat, tinad
    1 burk Kesella naturell (light)
    1 tsk sambal oelek
    2 pressade vitlöksklyftor
    grovmalen svartpeppar + salt
    2 gula lökar
    3 morötter i slantar Ostsås:
    3 påsar ostsås, Blå Band
    1 påse riven ost, 12 %

    SÅ GÖR DU

    Bryn nötfärs med lök, vitlök och morötter. Tillsätt sambal oelek, svartpeppar, salt och pressad vitlök.
    Rör ner de krossade tomaterna och låt såsen sjuda ihop.
    Gör ostsåsen enligt beskrivning på påsarna, använd gärna lättmjölk.
    Smörj en ugnsfast form, bottna med lite ostsås och lägg på ett lager lasagneplattor, täck med kesella, lägg på nya plattor, täck med spenat, lägg nya plattor, täck med köttfärssås, lägg nya plattor, täck med köttfärssås och avsluta med ett lager plattor.
    Strö över riven ost och häll ostsåsen över det hela. Såsen ska fukta de översta plattorna annars blir det lätt brända. Ös med sked!
    Grädda lasagnen i ugn, 220 gr, cirka 20 minuter. Täck med folie om ytan verkar bli bränd.

  • irrevirre 15 november 2007

    Det låter ju väldigt gott. Måste prova!

  • snoffy86 15 november 2007

    Ja det var det!!! Fredagen är räddad! =)
    Tack så jättemycket!!

    MVH Sofie

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.