Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indonesiskt mat

 • celice 10 januari 2008

  Jag kommer om några veckor att åka till Bali, är det någon som har något bra recept på något typiskt därifrån. Skulle vara kul att testa hur maten kommer att smaka där.
  :D

 • evaldo 12 januari 2008

  Mat & dryck
  På Bali finns kök från hela världen representerade. Det är billigt och oftast mycket gott. Ett stort plus är även att hygienen vanligen är god och att det därför är relativt sällsynt med magproblem (åtminstone jämfört med många andra länder i Asien).
  Priserna varierar stort men är alltid överkomliga jämfört med svenska mått. Det går att få ett kryddstarkt skrovmål på ett gatustånd för bara några kronor (men det är inte att rekommendera med tanke på magen) och det finns lyxrestauranger där en brakmiddag med tre rätter går på ett par hundra kronor. En måltid på en ordinär restaurang kostar vanligen mellan 50 och 80 kronor inklusive dryck.
  I butik kostar en enliters vattenflaska 4-5 kronor och en burk läsk ca 5 kronor. Vin måste importeras och är dyrare än i Sverige. Det finns dock ett lokalt balinesiskt vin, Hatten, som är billigt och drickbart om än i blaskigaste laget. Se upp för risvin, det smakar som dåligt portvin och passar inte till vanlig mat. Räkna med 10-20 kronor för en flaska öl på restaurang. Importerat öl är dyrare.
  Det indonesiska köket är smakrikt och starkt. De vanligaste rätterna är t ex nasi goreng (stekt ris med grönsaker, ibland med kyckling, fläskkött och stekt ägg), sate (små träkolsgrillade grillspett med kött eller kyckling som serveras med jordnötssås) och mie goreng (stekta nudlar med grönsaker och ibland kött). Babi guling (grillad spädgris) är en annan balinesisk specialitet.
  Större restauranger och barer lägger på 25 % i skatt på notan.

 • Hjotrongull 12 januari 2008

  Härligt att åka till Bali!!! Vi var där för några år sedan och reste runt. Maten på Bali är underbar...mie goreng var jättegott. Det åt vi nästan dagligen till lunch, kostade ca 7-8 kr för några år sen. Gick även alldeles utmärkt att äta allt kött, lagom stekt och alltid väldigt väl kryddat. Det dyraste vi åt var pizza på ett ställe som hette Fat Yoga (tror jag). Den billigaste pizzan kostade då ca 25 kr. Ha en trevlig resa!!:):):)

 • 12 januari 2008

  sök på indonesiskt här på sidan:
  http://www.matklubben.se/recept/k37_asiatiska.html

 • 12 januari 2008

  Skrivet av celice den 10 jan 2008

  Jag kommer om några veckor att åka till Bali, är det någon som har något bra recept på något typiskt därifrån. Skulle vara kul att testa hur maten kommer att smaka där.
  :D


  här hittade jag något, testa det:
  http://hemsidor.torget.se/users/t/tenggara/id/mat/recept.htm

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.