Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt Olivolja och rökt Vitlöksolja köpes!

 • malinu 22 november 2011

  Jag vill absolut veta var jag kan köpa rökt olivolja och rökt vitlöksolja!!!

  Tacksam för svar!

 • Trollmannen 11 december 2011

  Hmmm Rätt så intres. hmm,,vet inte,just nu men skulle du hitta något av detta så hör gärna av dig,finns massa gott jag kan tänka mig att använda detta till.
  Ska kolla runt lite,Om jag hittar något så hör jag av mig omg.till dig.
  Mvh. Trollmannen

  Kolla in detta du...

  Att göra rökt olivolja: Koka (försiktigt) 100 gram olivolja tillsammans med 100 gram rök makrill och sedan silade i kaffefilter. Tydlig smak av rök men textur som en olja. Kanske en ide´

  Börja smått så du får känna på smaken och konsist.

  Undrar om man skulle kunna göra så på rökt sik,om den är riktigt rök villsäga,för er uppe mot norr.

  Eller kollar du in denna webbsida:http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://thesmokedolive.com/pages/shop_product.html

  Kostar visserligen 24$ för 200ml + frakt, OM dom lev till Sverige. Har Ej kollat detta ännu. Men de går inte åt så mkt. olja,om du inte vill ha en allt för rökig smak.Allt enl. en svensk som fått den hemskickat från USA(bekanta)

 • gimmiahug 12 december 2011

  Jag blev så nyfiken när jag såg din post att jag letade upp en webshop och beställde direkt! Den heter http://www.casadeloli.com och är billigare än thesmokedolive; de skickar från Spanien men det är en Strobritannien-baserad hemsida.... jädrans vad nyfiken jag blev på oljorna!

 • malinu 12 december 2011

  Hej igen:-) Ska absolut kolla in den spanka sidan. Fått köpt en stor flaska. Fått den rökta olivoljan serverad på sallad..så himla gott. Tackar för tipset på tillagningen men tror också att man ska lägga till några droppar "Liquid smoke"...Kan också tänka mig att droppa på lite av oljan när man ugnsbakar hel vitlök eller tomater. Det är väl bara fantasin som sätter stopp. Tror dock att detta är här för att stanna, och definitivt "trendigt" just nu!!

 • monac 13 december 2011

  Skrivet av gimmiahug den 12 dec 2011

  Jag blev så nyfiken när jag såg din post att jag letade upp en webshop och beställde direkt! Den heter http://www.casadeloli.com och är billigare än thesmokedolive; de skickar från Spanien men det är en Strobritannien-baserad hemsida.... jädrans vad nyfiken jag blev på oljorna!  Jag med!

 • gimmiahug 13 december 2011

  Skrivet av malinu den 12 dec 2011

  Hej igen:-) Ska absolut kolla in den spanka sidan. Fått köpt en stor flaska. Fått den rökta olivoljan serverad på sallad..så himla gott. Tackar för tipset på tillagningen men tror också att man ska lägga till några droppar "Liquid smoke"...Kan också tänka mig att droppa på lite av oljan när man ugnsbakar hel vitlök eller tomater. Det är väl bara fantasin som sätter stopp. Tror dock att detta är här för att stanna, och definitivt "trendigt" just nu!!  ....nånstans tror jag det med, det låter supergott! Fick idag ett mail från den spanska sidan att portot inte riktigt stämmer utan det blir lite dyrare att skicka till Sverige (vet inte hur mycket än) men de undrade så artigt om jag fortfarande ville veta vad portot blir och om jag vill ha oljorna eller betalningen tillbaka så det känns tryggt och myspysigt. Och jag är fortfarande supernyfiken!!

  Monac; lovar att berätta om oljorna (fast du kanske hinner före och beställer du med!!).

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.