Om man ska göra en egen saltlake till färsk sill, för att
sedan steka de. Har någon ett recept på saltlake.
birgit415 oktober 2008
Skrivet av birgit4 den 15 okt 2008
Om man ska göra en egen saltlake till färsk sill, för att
sedan steka de. Har någon ett recept på saltlake.
lillawe15 oktober 2008
Är den nyfångad?
Jag brukar salta in strömming efter gammalt manér. Så här står det i min gamla kokbok från 1927. Sillen lägges i en balja och omröres minst en timme med salt. Sedan stryker man med fingrarna av blodet på fisken, rensar den och nedlägger den med ryggarna uppåt, tätt packade i en fjärding, varvis med fint salt (jag tar grovsalt) tills fjärdingen (Hink) är fylld,då den noga tillslutes. Jag brukar låta den få stå orörd minst i månad på ett svalt ställe. Lycka till!(Y)
birgit415 oktober 2008
Skrivet av lillawe den 15 okt 2008
Är den nyfångad?
Jag brukar salta in strömming efter gammalt manér. Så här står det i min gamla kokbok från 1927. Sillen lägges i en balja och omröres minst en timme med salt. Sedan stryker man med fingrarna av blodet på fisken, rensar den och nedlägger den med ryggarna uppåt, tätt packade i en fjärding, varvis med fint salt (jag tar grovsalt) tills fjärdingen (Hink) är fylld,då den noga tillslutes. Jag brukar låta den få stå orörd minst i månad på ett svalt ställe. Lycka till!(Y)
Om man ska göra en egen saltlake till färsk sill, för att
sedan steka de. Har någon ett recept på saltlake.
Om man ska göra en egen saltlake till färsk sill, för att
sedan steka de. Har någon ett recept på saltlake.
Är den nyfångad?
Jag brukar salta in strömming efter gammalt manér. Så här står det i min gamla kokbok från 1927. Sillen lägges i en balja och omröres minst en timme med salt. Sedan stryker man med fingrarna av blodet på fisken, rensar den och nedlägger den med ryggarna uppåt, tätt packade i en fjärding, varvis med fint salt (jag tar grovsalt) tills fjärdingen (Hink) är fylld,då den noga tillslutes. Jag brukar låta den få stå orörd minst i månad på ett svalt ställe. Lycka till!(Y)
Är den nyfångad?
Jag brukar salta in strömming efter gammalt manér. Så här står det i min gamla kokbok från 1927. Sillen lägges i en balja och omröres minst en timme med salt. Sedan stryker man med fingrarna av blodet på fisken, rensar den och nedlägger den med ryggarna uppåt, tätt packade i en fjärding, varvis med fint salt (jag tar grovsalt) tills fjärdingen (Hink) är fylld,då den noga tillslutes. Jag brukar låta den få stå orörd minst i månad på ett svalt ställe. Lycka till!(Y)