Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblommor

  • Okänd 27 juni 2009

    Nu är det hög tid att ta hem fläderblommor för att göra saft!
    Men är det någon som har smakat friterade fläderblommor med glass till desset?
    Man tar de knappt utslagna blomklasarna och sköljer dem noga, doppar dem i frityrsmet som innehåller vispad äggvita, friterar dem i olja och serverar dem med vaniljglass.
    En kulinarisk höjdare kan jag lova!
    (L)

  • WiolaH 3 juli 2009

    Jodå, mycket gott! Toppa en sval Hallonsorbet med fläderblommorna t.ex. (Y)

  • The_mama97mia 3 juli 2009

    mmm... så mkt gott man kan göra av fläder! Har ni testat att göra "Kapris" av fläderbären???
    Här har jag inte hunnit plocka blomster, kom hem från semester häromdagen o då var allt utblommat redan. Suck.
    Flädersaft är toppengott att ha i olika drinkar, Gin o flädersaft o bubbelvatten... mums...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.