Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grappa?

  • 19 januari 2001

    Jag skulle vilja veta lite om grappa! eller, ja, gärna en del!

  • 23 januari 2001

    Grappa monovitigno: en grappa som framställts av en enda druvsort, angiven på etiketten. De vita druvsorterna är vanligats, framförallt prosecco,Chardonnay och muscato.Även röda druvsorter så som cabernet,merlot. Minst 85% av råvaran måste utgöras av en enda druvsort för att denna ska få anges på etiketten. Är det högre ursprungs- och kvalitsbeteckningar DOC eller DOCG så måste råvaran till fullo koma från det angivna området. Endast grappa som lagrats 6 månader på ek fat eller det dubbla i ett annat kärl typ glas eller stål får rätt till beteckningen affinata (Förfinad). Klassar man en grappa till Riserva så krävs minst 18 månaders fat lagring. Grappa är det destillat som blir kvar efter att man jäst vinet.Grappa av Cabernet Sauvignon är kanon gott!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.