Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grappa

  • 11 januari 2004

    Jag är så dålig på det nya inne-fenomenet Grappa. Skulle någon vilja berätta lite mer?

  • mistralwind 26 november 2007

    Grappa, om jag minns rätt, är gjort på druvor och annat rest från vinskapande, antar att det var ett slags "utnyttja allt druvorna ger".
    Det är ett slags sprit, alkoholhalten varierar lite men från ungefär 30% (volymprocent) och uppåt brukar den ligga.
    Jag är ingen grappaexpert, men jag har förstått att den ofta tas in efter en rejäl middag, lite hjälp till magen :D
    Personligen skulle jag nog hellre ta ett litet glas calvados som är gjort på äpplen! smaskens!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.