Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kork

  • 3 augusti 2000

    Hur är det egentligen med korkkork eller plastkork? Det är ju en evig diskussion, finns rätt och fel elelr är det bara en prestigesak?

  • 3 augusti 2000

    Kork är utmärkt till vinflaskor, den är elastisk, släpper in precis rätt mängd luft för att vinet inte ska bli dåligt och har en förmåga att anpassa sig och forma sig efter flaskans hals. Men det finns inte oändligt mycket kork i världen vilket gör att den blir dyrare och dyrare och då börjar man titta efter andra alternativ t ex den moderna screwpull. Vinkännare har inte kunnat peka ut icke-korkviner i blindprovningar och kemister hävdar att vinet inte påverkas av de nya materialen. Vid en lansering för några år sedan revolutionerade ett av de största slotten i Bordeaux med att sätta plastkorkar i sina flaskor. Du har helt rätt, det är alltså mycket känsla kring det hela och du bestämmer själv.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.