Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lagring

  • 31 augusti 2000

    Jag har ganska många flaskor vin hemma i min lägenhet. Några ligger i kylskåpet och övriga ligger i en garderob i rumstemperatur. Vilket är bäst/sämst?

  • 31 augusti 2000

    Värme är vinets fiende. Kylskåp är rätt ok. Vinerna bör däremot helst ligga "i lugn och ro" och helst inte utsättas för temperaturvariationer varför ett tempererat vinskåp är det allra bästa. Att låta flaskorna lagras i ett mörkt rum eller garderob går också ganska bra, men då rumstemperaturen stiger, på sommaren kanske det stiger till 20-22 grader, mognar vinerna mycket fortare än i en källare. Lagringsrekommendationer brukar vara omkring 13 grader. Det viktiga är alltså att inte temperaturen går upp över 20 grader. /Red.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.