I Danmark kan man köpa "kernemälk"i alla matbutiker, det är så gott, men det tillverkas visst inte här?
Frågade på Netto, men de hade aldrig hört talas om det.
MrsC28 juni 2009
Ja det gör jag med...det var gott med syrlig Kärnmjölk, det måste vara många herrans år sedan den försvann från butikerna. På 1960 talet minns jag att vi hade det hemma hos mamma och pappa...
idea_28 juni 2009
Den sorten de sålde i sverige var inte så syrlig, provade den nån gång på 90-talet, då vi alltid köpte kärnmjölk i finland som var syrligare blev den svenska motsvarigheten en besvikelse. Nu har de slutat sälja "Kirnu Pimä" i torne och säljer bara "Pimä" (surmjölk) till min stora sorg.
russinbullen28 juni 2009
Får väl köpa nästa gång man åker till Danmark. Kommer ihåg den iskalla "koldskålen", som man blandade med vispad ägg, vaniljsocker och riven citronskal. Sen hade vi krossade kardemummaskorpor på. ack blir alldeles vemodig. undrar om man kan frysa det...
I Danmark kan man köpa "kernemälk"i alla matbutiker, det är så gott, men det tillverkas visst inte här?
Frågade på Netto, men de hade aldrig hört talas om det.
Ja det gör jag med...det var gott med syrlig Kärnmjölk, det måste vara många herrans år sedan den försvann från butikerna. På 1960 talet minns jag att vi hade det hemma hos mamma och pappa...
Den sorten de sålde i sverige var inte så syrlig, provade den nån gång på 90-talet, då vi alltid köpte kärnmjölk i finland som var syrligare blev den svenska motsvarigheten en besvikelse. Nu har de slutat sälja "Kirnu Pimä" i torne och säljer bara "Pimä" (surmjölk) till min stora sorg.
Får väl köpa nästa gång man åker till Danmark. Kommer ihåg den iskalla "koldskålen", som man blandade med vispad ägg, vaniljsocker och riven citronskal. Sen hade vi krossade kardemummaskorpor på. ack blir alldeles vemodig. undrar om man kan frysa det...