Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Så smarrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner mandeln och sockret. Markera 3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred mandelsmeten i rundlarna och grädda bottnarna en i taget i 200°C, ca 10 min. Låt bottnarna svalna på plåten och lossa dem sedan försiktigt.
  2. Blanda äggulor, socker, kakao, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under vispning. Tillsätt vaniljsocker och ingefära och låt krämen kallna. Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå bottnarna.
  3. Grovhacka choklad och mandel och strö på tårtan. Serveras riktigt kall

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.