Lyckligtvis fanns det människor i min omgivning som var mer upplysta än jag och gjutjärnspannan identifierades snabbt som en munkpanna. I Danmark används den till Aebleskiver, en mycket porös rund "pannkaka". Man kan visserligen lägga ner en äppelbit i pannkakorna och låta dem göra skäl för namnet, men det går precis lika bra utan. Troligtvis kommer ingen att protestera om det istället serveras rabarberkompott, jordgubbar eller blåbärssylt till.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Såna gör min danska pappa ofta, supergott! Egentligen ska man doppa dom i florsocker, men jag gillar helst sirap till :)
Sådana brukar jag göra, dem är ju så goda. Älskar verkligen den danska maten. Kanske beror på att jag är dansk ;)