Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggtoddyfromagepaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

I den här pajen förvandlas den klassiska äggtoddyn till en gudomlig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajen ordentligt. Tryck ut degen jämnt i en pajform på 23 cm i diameter. Värm ugnen till 175 grader och grädda i 10 minuter. Ställ på ett galler att svalna.
  2. Häll vattnet i en skål och strö gelatinpulvret över. Låt svälla i några minuter. Häll äggulorna i en tjockbottnad kastrull. Vispa till en slät smet. Tillsätt 115 g socker, salt och varm mjölk och fortsätt vispa tills allt har blandats ordentligt. Låt sjuda på medelvärme under ständig omrörning tills såsen börjar tjockna. Såsen skall vara ganska trögflytande och stanna kvar på baksidan av en sked när man häller av den.. Häll gelatinet och rommen i såsen och rör om tills gelatinet lösts upp.
  3. Ställ krämen i kylskåpet 10 - 15 minuter, tills den börjar tjockna. Rör om då och då. Kontrollera krämens fasthet genom att klicka ut lite med en tesked. Krämen skall bilda en stadig klick.
  4. Vispa upp äggvitorna med elvisp. När de bildat ett löst skum rör ner sockret, en matsked i taget. Vispa till ett styvt och blankt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i gelatinkrämen tills allt har blandats väl. Slev upp fyllningen i det avsvalnade pajskalet. Ställ in pajen i kylskåp tills den stelnat. Vispa grädden till ett hårt skum och vispa ner florsockret. Servera pajen med en klick vispgrädde och garnera med riven muskot.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.