Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbeignets

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en internationellt bevandrad liten läckerhet. Äppelringar doppas först i frityrsmet och friteras sedan pösiga och frasigt gyllenbruna. Det tar lite tid, men det är värt varenda minut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och kärna ur dem med hjälp av en äppelpipa. Skär dem sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Lägg mjölet i en skål och vispa ner vatten och matfett. Skilj äggets gula från vitan och rör gulan i smeten.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner också den i smeten.
  4. Värm oljan till 180 grader. Du kontrollerar temperaturen genom att lägga ner en vit brödbit, som ska bli ljusbrun på ca 30 sekunder.
  5. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera några åt gången i oljan tills de är gyllenbruna. Ca 2 minuter på varje sida brukar vara lagom.
  6. åt ringarna rinna av på hushållspapper, sikta över florsocker. Servera genast med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.