Det här är en internationellt bevandrad liten läckerhet. Äppelringar doppas först i frityrsmet och friteras sedan pösiga och frasigt gyllenbruna. Det tar lite tid, men det är värt varenda minut!
Instruktioner
- Skala äpplena och kärna ur dem med hjälp av en äppelpipa. Skär dem sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
- Lägg mjölet i en skål och vispa ner vatten och matfett. Skilj äggets gula från vitan och rör gulan i smeten.
- Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner också den i smeten.
- Värm oljan till 180 grader. Du kontrollerar temperaturen genom att lägga ner en vit brödbit, som ska bli ljusbrun på ca 30 sekunder.
- Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera några åt gången i oljan tills de är gyllenbruna. Ca 2 minuter på varje sida brukar vara lagom.
- åt ringarna rinna av på hushållspapper, sikta över florsocker. Servera genast med vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar