Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfralla/bulle

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lite anorlunda, men riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär äpplena i små tärningar. Smält smöret, häll på mjölken och ljuma degspadet till fingervärme, ca 37 grader.
  2. Smula ner jästen och tillsätt salt, socker, äpplena, rågsikten och vetemjölet. Knåda degen tills den lossnar ifrån kanderna. Tillsätt lite vetemjöl och det skulle behövas. Låt den jäsa till dubbel storldek, ca 30 - 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk, och knåda. Gör små bullar och låt dem jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  4. Grädda bullarna, mitt i ugnen, i 12 - 14 minuter, och låt dem svalna under bakduk på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.