Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelraggare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Raggmunkar...med gott och intressant "pålägg".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppel och russinröra: Stek löken lätt och bryn bacontärningarna. Blötlägg russinen i grädde och vatten. Lägg löken och bacon tillsammans med de blötlagda russinen med grädden och koka sedan snabbt ihop till en halvtorr blandning som vänds ihop med äppeltärningarna. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  2. Raggmunkar: Vispa en smet på ägg, mjöl, bakpulver, gräddfil och salt. Finriv potatisarna och vänd ner i smeten. Stek i smör. Smaka av med salt och peppar. Servera varje raggmunk med en klick röra och gärna en krispig sallad.

Kommentarer (1)

  • 05 4 februari 2010

    Tack för raggmunk receptet det blev bra med gräddfil i. Hade bara lite gräddfil så resten av mängden blev kesella och det funkade tydligen också. Röran ovanpå blev det grillad kyckling med cremé fraiche, lite grädde, svartpeppar, cayenne och sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.