Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltartelängd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frasig, spröd äppellängd som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och dela den mitt av på två längder. Skär sneda snitt ca 3 cm in i varje deglängd längs med långsidorna. Vik upp dessa snibbar på degen och tryck till ordentligt. Pensla kanterna med ägget.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna omlott längs mitten på smördegslängderna. Smält smöret och pensla det över äppelskivorna. Strö över socker, kardemumma och nöthacket.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Ge marmeladen ett uppkok och pensla den het över äppelskivorna direkt då längderna tagits ur ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.