Härligt goda äppelmuffins som smakar mandelmassa - trots att det inte är någon sådan i.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna äpplena fint.
- 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
- 3. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner smör, grädde, de torra ingredienserna och äpple i smeten.
- 4. Klicka ner smeten i medelstora, dubbla muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i 15 min. Efter att du tagit ut kakorna höjer du ugnsvärmen till 250 grader.
- 5. Knäck: Blanda sirap, smör och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen småkoka i 3–5 min. Knäcken ska få lite färg och bli simmig.
- 6. Fördela knäcken över de gräddade kakorna och grädda dem i ytterligare 3–5 min tills knäcken lagt sig över kakan samt fått fin färg.
Publicerat den
25 oktober 2014
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda och lättbakade muffins!