Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplefläsk

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en goding jag lärde mig av min farmor!

Ingredienser

Instruktioner

Använd en wokpanna eller en gryta när ni gör denna rätt. Det blir mer än man tror. Tärna fläsket i ca 1x1 cm stora tärningar och stek upp. Hacka ner löken och tillsätt den i pannan tillsammans med fläsket. När löken mjuknat, strö över mjölet och rör ihop. Tillsätt mjölken och låt allt koka ihop. Under tiden allt kokar ihop så skala äpplena och tärna ner dom i ca 1x1 cm stora bitar och tillsätt dom i pannan de sista minuterna. Äpplena ska bli varma men inte mjuka. Salta och peppra efter behag. Servera allt detta med ett gott potatismos. Det går även bra med potatis men mos blir godast, om du frågar mig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.