Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppleflan

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Som äpplepaj, men lite lyxigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke eller en matberedare och kör till en deg. Lägg degen i plastfolie i kylskåpet i ca 30 minuter
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Riv mandelmassan och blanda med marsán- eller vaniljkräm
  4. Tryck ut degen i en ugnssäker pajform så att den täcker botten och en bit upp på kanterna. Bred på krämen.
  5. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Sockra och krydda med kanel efter smak.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills äpplena fått färg och botten och kanterna gräddats.
  7. Servera med marsánkrän, vaniljkräm eller vaniljglass.
  8. Njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.