Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppleklubbor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Festligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och torka äpplena väl. Ta bort skaften och stick in en blompinne i varje äpple.
  2. Koka socker, vatten, och glykos på hög värme. Rör om.
  3. Prova om sockerlagen är färdig genom att doppa en pinne i lagen. Sockerlagen på pinnen ska bli som glas och kunna brytas av, då den är klar.
  4. Doppa ner och snurra äpplena i lagen. Rulla äpplena i flakes. Det gäller att vara snabb i detta moment för sockerlagen stelnar snabbt.
  5. Låt äpplena svalana på en plåt.
  6. Mitt tips: Håll äpplena svala, då de smälter och blir rinniga i värmen. Ta fram vid servering, gärna nedstuckna i en vas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.