Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekrans

 
Skriv ut

Detta receptet har jag fått via tuperware, men jag var tvungen att dela med mej av det, det är så smaskigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 º, tärna äpplena. Häll smör, farinsocker, kanel och vaniljsocker i en skål, tillaga i micron 750 w i 1 min. Häll det varma innehållet i en skål , blanda med äpple tärningarna. kavla ut degen till en rektangel (40 x 30 cm. Täck mitten av den utkavlade degen från kant till kant med äppletärningar. Strö choklad, mandel- och hasselnötsspån över äpplena. Vik degen över äpplena, så att det liknar en "stång". Sätt ihop ändarna så att det bildas en krans. Lägg kransen i en smord form, pensla med mjölk . Grädda i 25 min tills kransen är gyllenebrun. Servera kakan med crème fraiche och mandel- och hasselnötsspån.
  2. Eller vaniljglass/vaniljsås

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.