Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplemazarinpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pajens saftiga fyllning påminner om en mazarinkaka tack vare mandelmassan. Kombinationen med äpplen och citronskal gör denna friska paj oslagbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, socker, smör och ägg till en deg, i en matberedare eller för hand. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen blir kladdig.
  2. Tryck ut degen i en smord springform, ca 22 cm i diameter. Ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Riv mandelmassan fint. Rör eller vispa samman smör, mandelmassa, socker, mjöl, ägg och citronskal kraftigt tills smeten är jämn. Fördela därefter fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  5. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Grädda mazarinpajen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg och stelnat. Låt kakan svalna innan du skär i den.
  6. Sikta över lite florsocker och servera med en klick crème fraiche.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.