Pajens saftiga fyllning påminner om en mazarinkaka tack vare mandelmassan. Kombinationen med äpplen och citronskal gör denna friska paj oslagbar.
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, socker, smör och ägg till en deg, i en matberedare eller för hand. Tillsätt eventuellt lite extra mjöl om degen blir kladdig.
- Tryck ut degen i en smord springform, ca 22 cm i diameter. Ställ formen i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
- Riv mandelmassan fint. Rör eller vispa samman smör, mandelmassa, socker, mjöl, ägg och citronskal kraftigt tills smeten är jämn. Fördela därefter fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner klyftorna i smeten. Grädda mazarinpajen ca 30 minuter eller tills den fått fin färg och stelnat. Låt kakan svalna innan du skär i den.
- Sikta över lite florsocker och servera med en klick crème fraiche.
Publicerat den
30 mars 2008
Skriv kommentar