Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplepirog

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Långpannekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna först. Tillsätt filmjölken. Smörj och bröa en långpanna. Bred degen i långpannan. Äppelklyftor lägges på smeten sedan har man på kanel, socker och hackad mandel eller nötter. Det smälta margarinet hälls över.
  2. Gräddas i 200 grader i 20 - 25 min fals 2 - 3 i ugnen.
  3. Koka ingredienserna till såsen i 8 - 10 min. Häll den heta såsen över den heta kakan. Låt kallna. Smält chokladkakan och bred den över kakan. Skär kakan i rutor då chokladen har stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.