Med rivet äpple och äppelmos i degen blir vörtbrödet extra saftigt.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda det med porter och julmust. Värm degvätskan till 37 grader och häll den över jästen.
Rör om tills jästen löst sig och rör ner kryddnejlikor, pomerans, rivet äpple och äppelmos.
Blanda ner en fjärdedel av mjölet, sirap och salt.
- Blanda ner resterande mjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 60 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord och forma till två avlånga limpor. Låt dem jäsa under bakduk i 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader och sänk till 200 grader när limporna sätts in.
Grädda dem i ugnens nedre del ca 40 minuter.
Publicerat den
4 december 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta brödet är bara såååå gott, bakar det med russin till familjen och utan russin till mig själv ;))