Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Akruschka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Akruschka är en soppa som jag lärt mig av min sonhustru som är från Ukraina. Mycket god och läskande

Ingredienser

Instruktioner

Koka köttet dagen före och låt kallna i buljongen. Koka också äggen (hårdkokta) samt rotsakerna med skalet på. Hacka köttet väldigt fint och lägg ner i den kalla buljongen. Skala och hacka äggen, potatisen och morötterna och de övriga grönsakerna också väldigt fint. (Akruschka betyder finhackat). Smaksätt med salt och peppar och lime eller citronsaften. Soppan skall vara lite syrlig. Majonnäsen kan man antingen röra ut i soppan eller också klicka den på soppan i tallriken. Skall ätas kall

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.