- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Ett enkelt och gott recept från en liten Alp restaurang högt uppe i de Schweiziska bergen
Instruktioner
- Koka pastan aldente, sila bort vattnet. Skär fläsket i strimlor. Riv eller skär osten i tärningar eller stavar.
Vispa grädden löst.
- Smält smöret och bryn fläsket nästan knaperstekt, häll i mjölken låt koka upp och lägg i osten och låt den smälta, rör om hela tiden och blanda sedan i pastan rör om och häll i grädden rör om varsamt så att allt blandas och kokar upp.
- Smaka av med salt och peppar. Servera direkt på tallrik med en rejäl bit gott lantbröd.
- Rätten skall ätas direkt.
Enkelt och vansinnigt gott, tråkigt att man inte kan köpa riktig alpost och alpgrädde i vårt land.
Publicerat den
23 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter suveränt gott! Måste testas!