Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alpenmakaronen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett enkelt och gott recept från en liten Alp restaurang högt uppe i de Schweiziska bergen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan aldente, sila bort vattnet. Skär fläsket i strimlor. Riv eller skär osten i tärningar eller stavar. Vispa grädden löst.
  2. Smält smöret och bryn fläsket nästan knaperstekt, häll i mjölken låt koka upp och lägg i osten och låt den smälta, rör om hela tiden och blanda sedan i pastan rör om och häll i grädden rör om varsamt så att allt blandas och kokar upp.
  3. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt på tallrik med en rejäl bit gott lantbröd.
  4. Rätten skall ätas direkt. Enkelt och vansinnigt gott, tråkigt att man inte kan köpa riktig alpost och alpgrädde i vårt land.

Kommentarer (1)

  • TriBeca 23 maj 2008

    Låter suveränt gott! Måste testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.